Blijkbaar bestaan er geen regels over begintijden van wedstrijden op nationaal niveau. Of ze bestaan, en ik weet het niet, dat is ook mogelijk, maar in de 2e divisie ’s morgens om 11:00 uur al moeten spelen om punten…… Dat heb ik volgens mij nog niet eerder meegemaakt!
Maar het was toch echt zo! Om 8:45 vertrok ons konvooi al uit Nieuwleusen richting Assen. Aangekomen in Assen zien we de CMV-jeugd spelen en daarna mogen wij al de wei in. Op onze eigen manier hebben we geprobeerd om de wedstrijd goed voor te bereiden. Op tijd wakker, goed en slim eten (want je speelt ook nog een keer tijdens lunchtijd).
Set 1 beginnen we overdonderend. Tussenstanden van 2-9 en 8-14 staan op de bordjes. Dat stokt het even bij ons en komt Sudosa Desto terug in de set. We laten het echter niet zo ver komen en pakken de set met 23-25 (0:1).
Set 2 en 3 verlopen bijna identiek. Tot de 15 is er weinig verschil, maar vanaf dat moment kunnen wij bijschakelen en winnen met twee keer 18-25 en pakken een 0:3 voorsprong.
De bonusset staan we ook constant voor. Even lijkt het er nog op dat we een riante voorsprong van 12-18 nog weggeven, maar heel volwassen pakken we de draad weer op en met 22-25 grijpen we de volle vijfpunter en staan daarmee na dit weekend op #4.
Na de twee volgende wedstrijdrondes weten we ongeveer waar we staan, te beginnen met de derby tegen Betech/Olhaco Hoogeveen komende zaterdag, in de Spil om 17:00 uur