Op de eerste zaterdag in november stond de wedstrijd tegen de ‘buren’ uit Hoogeveen op het programma. Betech/Olhaco stond op #3 met 16 punten, wij er kort achter met 15 punten en een wedstrijd minder gespeeld.
 
In de openingsset is het stuivertje wisselen. Dan weer zij, dan weer wij aan de leiding. Dat zorgt dan weer voor spanning. Nog meer spanning, want doordat het wat verkrampt aanvoelt, komen we niet echt los. Olhaco profiteert daar dan ook van en wint set 1 met 23-25 (0:1).
 
In set twee veranderen we iets, maar aanvankelijk brengt dat geen ontspanning in ons spelletje. Pas na twee time-outs kort na elkaar, valt het kwartje. Ons spel oogt rustiger en serverend worden we sterker. We maken het daarmee de Hoogeveensen veel lastiger in de opbouw en profiteren daar direct van. Halverwege de set nemen we drie, vier punten afstand en consolideren dat naar de eindstreep: 25-22 (1:1).
 
Set drie kunnen we ons eigen spelletje vasthouden en met name blokkerend het verschil maken. Olhaco blijft verdedigend lang overeind in de set, maar moet uiteindelijk in de big points het hoofd buigen: 25-22 (2:1).
 
Dan de belangrijke 4e set, in dit geval goed voor twee punten. We starten met goede servedruk en komen daardoor op een voorsprong van maximaal 6 punten. Olhaco lijkt het op te geven als er 16-10 op de borden staat. Maar een serveserie brengt hen terug naar 16-13 en lijkt het toch weer spannend te kunnen worden. Maar we laten het niet zo ver komen en maken met een paar goede ralleys achter elkaar de voorsprong weer groter: 19-14. Vervolgens spelen we de set en de wedstrijd keurig uit naar 25-21 en winnen de wedstrijd met 3:1.
 
Een mooie vierpunter waarmee we voor het eerst dit seizoen op het podium staan. Het is nog maar pril, maar #3 pakken na 5 wedstrijden is een prima seizoensstart voor ons!
 
En dan zaterdag 11 november gelijk maar door tegen de huidige #2, Lycurgus. We spelen dan om 17:00 uur in Groningen.