Op zaterdag 11 november mocht het eerste heren team van Flash al om 15.00 uur aantreden tegen het 3e team van Lycurgus uit Groningen. Lycurgus heren 3 is een team met jaren divisie ervaring en ze staan bekend als de Kwallenvissers.

Gezien de ervaring van de Kwallenvissers was het voor Flash moeilijk in te schatten wat er te wachten stond. Set 1 begon van beide kanten sterk, waardoor het een wedstrijd van goed niveau was. Er werden aan weerskanten mooie ballen gescoord maar door een kortstondige blessurebehandeling bij de spelverdeler van Flash, kon Lycurgus een gaatje slaan en er met de winst van set 1 vandoor gaan.

Ondanks dat Lycurgus de eerste set gewonnen had, ging het vlaggenschip uit Nieuwleusen er wederom vol tegenaan. Het goede samenspel en duidelijkheid binnen de ploeg begon in set 2 de vruchten af te werpen. Door goede service series en een sterke rallypass werd er veel druk geleverd door Flash, hierdoor konden zij goed in het eigen spel blijven. Boven de 20 zijn de mannen altijd net iets feller en zowaar ook deze dag. Flash heren 1 pakt de tweede set met 21-25.

Set 3 was een kopie van set 2, een sterk begin, netjes volleybal en tot aan de 20 ging het gelijk op. Ook het meegereisde publiek ging achter de mannen staan om ze te helpen naar deze setwinst. De blokkering zat steeds dichter en dichter, maar ondanks de goede punten kreeg Lycurgus de bal vaker aan de grond dan de mannen van Flash. Hierdoor ging set 3 naar de Kwallenvissers.

Set 4 moest gewonnen worden om er nog een 5e set uit te slepen. De mannen van Nieuwleusen deden er alles aan, met enkele wissels, om Lycurgus aan het wankelen te krijgen. Helaas begon Lycurgus sterk aan de wedstrijd, waardoor zij gedurende de hele set een voorsprong hebben gehad. Dit puntenverschil kreeg Nieuwleusen niet meer dicht en zo bleef ook set 4 in Groningen.

De heren kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Gezien de ervaring van Lycurgus 3 is er geen reden om gefrustreerd terug te kijken. Wel zijn er voldoende goede punten geweest en zijn er voldoende leermomenten aan het licht gekomen. Dames 1 van Flash bedankt voor de support evenals Jan en Coby. De volgende wedstrijd is weer een ouderwetse thuispot, zaterdag 18-11 om 17.00 uur in De Spil staat de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie SVI heren 1 op het programma.

Groeten heren 1!