Afgelopen zaterdag 9 december mochten de dames van Flash Nieuwleusen Dames 1 in eigen huis spelen tegen Hemingway’s Donitas Dames 3. De eerste set begon stroef. De dames uit Groningen hadden een goede servedruk en mooie aanvallen waardoor Flash niet goed in haar spel kwam. Al snel ontstond er een achterstand van 4-12. De meiden van Flash wisten dat er iets moest gebeuren en begonnen langzaam maar zeker steeds meer zelf te spelen. De servedruk werd groter en de druk van de aanvallers werd opgevoerd. Na een paar punten tegen werden er 6 punten achter elkaar gescoord door Flash waardoor de stand op 14-19 kwam te staan. Donitas liep nog even weer uit tot 22 punten maar door een goede serve serie en hard werk aan de kant van Flash kwam er een kantelpunt in de set en werd het gat steeds kleiner. Dit resulteerde in een stand van 21-23. Het werd dus nog spannend! Helaas wist Donitas de set toch naar zich toe te trekken met 22-25 maar de dames van Flash hadden het vuurtje weer gevonden en gingen gebrand om te winnen door naar de volgende set.

Flash begon de tweede set sterker te spelen. Wel ging het aardig gelijk op. Aan beide kanten werd er servedruk geleverd, stond een goede blokkering en werden er harde ballen aangevallen. Toch wist Flash in het kantelpunt van de set het naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een mooie voorsprong van 15-10. Je zou bijna denken, kat in ’t bakkie. Dit bleek echter niet zo te zijn. De dames van Donitas kwamen weer wat meer in hun spel en begonnen steeds meer punten te scoren. Hierdoor werd het einde van de set nog erg spannend. Flash stond 24-17 voor maar door een moeilijke serve en wat pass fouten kwam Donitas terug tot 24-21. Toch scoorde Flash het laatste punt wat resulteerde in een setwinst van 25-21!

In de derde set ging het in het begin wederom gelijk op. Helaas liep Donitas weer uit tot een stand van 6-11. De meiden van Flash wisten dat hen wat te doen stond maar het lukte niet om het vuurtje weer te vinden. Aan de kant van Donitas ging het makkelijk en werden er veel punten gescoord, bij Flash ging het allemaal erg moeizaam. Flash kwam niet meer in haar spel waardoor Donitas de set sterk won met 14-25.

Op naar set 4. Flash wist dat er iets moest gebeuren als ze nog kans wilden maken om de wedstrijd te winnen! Om en om werden er punten gescoord door zowel Flash als Donitas. Beide teams waren gebrand om te winnen. Donitas ging natuurlijk voor de 3-1 winst maar de dames van Flash lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en knokten voor elke bal om er een vijfde set uit te slepen. Het ging de hele tijd gelijk op tot een stand van 15-15. Daarna wist Flash de set iets meer naar zich toe te draaien en liepen de dames een klein stukje uit naar een stand van 22-18. Het was erop of eronder en toen gebeurde het: Flash wist de set met 25-21 te winnen! Dit betekende een vijfde set, wat een spannende pot!

Nu was het zover: de vijfde set. Alles of niets. Erop of eronder. Beide teams gaven natuurlijk alles om het laatste puntje van de wedstrijd te bemachtigen. Donitas begon met een sterke serve waar Flash niet meteen antwoord op had. Hierdoor liep Donitas vrij snel uit tot een voorsprong van 3 punten waardoor er een stand van 6-9 op het telbord stond. Dit lieten de meiden van Flash niet gebeuren en door een mooie serve serie werd de stand gelijk getrokken tot 9-9. Hierna werd het knokken voor beiden teams. 9-9 werd 10-10, 10-10 werd 11-11, 11-11 werd 12-12, 12-12 werd 13-13… Flash nam een time-out op 13-13 en scoorde daarna het matchpoint, 14-13! Nog 1 puntje en de winst was binnen! Donitas probeerde nog wat meer druk op de serveerder te leggen met een time-out maar Flash had hier geen boodschap aan. Er volgde een ontzettend spannende rally waarbij de bal wel 6!!! keer heen en weer gespeeld werd maar gelukkig wist Flash er een knallend uiteinde aan te geven: de winst was binnen! Eindstand 15-13 voor Flash en 3 punten in the pocket!

Volgende week spelen de meiden van Flash om 19:00 uur weer thuis tegen Wesseling DOK Dames 1. Hopelijk wordt het dan iets minder spannend gemaakt… Publiek bedankt en hopelijk tot volgende week in de Spil!