Zaterdag 6 januari werd de eerste ronde van de Open Jeugd Kampioenschappen gespeeld. Vanaf eind november hebben de meiden van het NOJK-team samen getraind onder leiding van Gerjan Heerkes en Myrthe Schuurman. De meiden B van Flash Nieuwleusen mochten om 09:45 uur aantreden in Hardenberg tegen, wat al van tevoren verwacht werd, de moeilijkste tegenstander: de Bevers.
 
De meiden van Flash hadden al een oefenwedstrijd tegen de Bevers gespeeld, die werd gewonnen door de Bevers. Flash begon met een vliegende start, waarna er al vroeg in de set een ruime voorsprong op het telbord stond. Echter kwamen de Bevers na een lange service serie terug in de set. Het was even spannend, maar uiteindelijk wist Flash de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede set begon Flash met meer overtuiging te spelen, waardoor deze set ook redelijk gemakkelijk gewonnen werd.
 
De wedstrijden hierna moest Flash aantreden tegen De Meeuwen, Top en Twel en Impala. Dit waren teams waar Flash in theorie van moest kunnen winnen, maar volleybal blijft natuurlijk een spel van de minste fouten maken. De Meeuwen werd door Flash in beide sets onder de 10 gehouden. Tegen Top en Twel en Impala waren de meiden van Flash slordiger, maar ondanks dat lieten de meiden van Flash goede mentale weerbaarheid zien en werd er geen set verloren. Flash werd overtuigend eerste in de poule, wat betekent dat zij rechtstreeks geplaatst zijn voor de halve finales van het NOJK die gespeeld worden op zaterdag 17 februari 2024.