Na een paar weken wat anders aan het hoofd dan volleybal en een welkome winterstop, is Flash Dames 1 begonnen aan de tweede seizoenshelft. Omdat Flash direct al een topper zou moeten spelen, begonnen we al kort na de jaarwisseling alweer met een frisse training en volgde daar een mooie trainingsweek op.

In de 2e divisie staat Flash momenteel op een promotieplek, het kampioenschap is eigenlijk al beslist. Voor de spanning in de competitie wel jammer, want daaronder zijn veel teams wel aan elkaar gewaagd. Dus speelt Flash dit seizoen om de promotieplaatsen en daarin had dames 1 zaterdag een directe concurrent op het programma: VC Bolsward.

Dus: op weg naar Friesland om te proberen punten mee te nemen naar Nieuwleusen. Uitgangspositie vooraf: VC Bolsward op #4 met 33 punten, Flash op #3 met 37 punten.

Flash Nieuwleusen denderde echt uit de startblokken. Servicedruk, blokkerend en verdedigend sterk, creëerde Flash kans op kans en waren effectief in het maken van punten. Zo kwam Flash op grote voorsprongen en speelden dat uit naar 17-25 (0-1). Mooi begin, maar…. gewoon weer 0-0 beginnen! VC Bolsward heeft ‘het’ nog niet gevonden in set 2 en komt niet onder onze druk uit. Ook deze set loopt de kant van Flash op en met 18-25 staat er 0-2 op de borden en doet dat recht aan wat er qua spel wordt geboden.

Weer begint het op 0-0 en in set 3 ontstaat een ander beeld. VC Bolsward speelt agressiever en komt met meer druk uit de service en juist daar laat Flash dames 1 het wat liggen. Er ontstaat een gelijkwaardige strijd, waarbij  Flash eerst tegen een achterstand aankijkt: 8-5. Halverwege is Flash weer op gelijke hoogte 14-14, maar boven de 20 knokken de Friezinnen zich naar het eerste setpoint: 24-23. De laatste bal valt en het lijkt setwinst voor VC Bolsward. De goed leidende arbiter Reinder Veldkamp, durft zichzelf echter te corrigeren en draait het winnende punt terug: 24-24 en de set gaat in de verlenging. Flash krijgt op 24-25 de kans om op 0-3 te komen, maar weer wordt het gelijk. Dan weer de kans voor de thuisploeg en dan staat het 27-25 en 1-2 in sets.

Wilt u meekijken hoe het laatste punt is gevallen in deze spannende set? Op de socials van Flash Nieuwleusen kunt u de beelden zien, en is er een poll om mee te beslissen of het laatste punt nou een punt voor VC Bolsward is, of dat Flash een killblok op de lijn dendert?

Hoe dan ook, Flash begint aan set 4 en het is knap dat Flash Dames 1 na een spannende 3e set, gewoon de draad weer oppakt van de eerste twee sets. De thuisploeg komt er niet aan te pas en met heel solide spel pakt Flash de set met 19-25 (1-3) en winnen net als in de thuiswedstrijd weer met een vierpunter!

Mooi om te zien dat Flash Dames 1 het (weer) met de hele ploeg heeft gedaan en 2024 voor hen goed is begonnen. Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de Spil. Om 17:00 uur begint Flash dan tegen VC Zwolle.