Flash Nieuwleusen D2 wint in een goede, maar ook mooie wedstrijd. Flash mocht juichen na een 2-3 winst. Het is altijd afwachten hoe de teams  na de kerstdis en nieuwjaar weer uit de startblokken komen. Maar hier was niks op aan te merken. Flash kwam deze wedstrijd zonder libero Korien die de overstap naar D1 gaat maken en spelverdeelster Eline die nog wel enige tijd met een knieblessure aan de kant moet toekijken. En Nikki die wegens werk afwezig was. Maar Manon uit D3 nam de taak van libero op zich en deed dit prima en spellie Eva D5  liet zien dat zij eigenlijk op een hoger niveau moet acteren.

Flash begon sterk aan de wedstrijd en nam een ruime voorsprong. Tot 18 punten liep het goed, daarna kon Flash het niet doorzetten. Voorsterslag kwam  via hun sterke midden goed terug. Flash had hier geen antwoord op en moest toezien dat zij met de 1e set aan de haal gingen (25-19)

Een herboren Flash in de 2e set. Tot 10-10 ging het nog gelijk op. Daarna liet Flash zien waar toe het in staat is. Anne Karlijn was bijzonder op dreef en sloeg menig punt. Ook blokkerend deed Flash het uitstekend. Op 13-21 liet Flash het even liggen, maar wonnen wel  overtuigend deze set 21-25.

In de 3e set moest Flash na een 7-0 achterstand volop in de achtervolging. Libero Manon haalde de ballen van de vloer en Noa en Sarina speelden ballen slim weg of sloegen ballen lekker binnen. Hierdoor ging Flash erop en erover . Voorsterslag moest het antwoord schuldig blijven. Flash pakte wederom met 21-25 deze set.

Opnieuw liet Flash het in het begin van de 4e set lopen. Passend liep het niet lekker en aanvallend kwam het vaak een sterk blok tegen. Flash bleek nu niet meer in staat om de opgelopen achterstand te herstellen.  Voorsterslag was deze set de sterkste 25-21.

De 5e set liet even op zich wachten, want er moesten enkele teams gehuldigd worden voor hun kampioenschap. Maar na ruim 5 minuten kon toch deze set van start gaan. Het was een gelijke strijd. Op 8-7 wisselen van kant. De strijd zette zich door tot op 13-13.Daarna  kon Flash het afmaken. Na een goede service van Noa en sterk verdedigend werk van Manon kon Anne Karlijn het winnende punt hard binnen slaan 13-15.

Een goede wedstrijd waar de teams dichtbij elkaar lagen. 105 tegen 105 punten. Een wedstrijd waar Flash liet zien waar toe het in staat is. Hopelijk kan Flash Nieuwleusen D2 dit niveau vast te houden voor de komende wedstrijden. Ook nog een groot compliment voor official Ane Boschma. Hij floot een prima wedstrijd en hopelijk komen we in de toekomst wat vaker van deze jonge scheidsrechters tegen.

Op maandagavond 15 Januari mag Flash alweer spelen. Dan zal Flash het in de 1/8 finale van de beker opnemen tegen SVM D1. Aanvang in Marknesse is om 20.30. Natuurlijk ook te volgen in onze livestreams.

Daarnaast wenst Flash Nieuwleusen D2 u  allen een sportief, maar bovenal een gezond 2024 toe!