Flash Nieuwleusen heren 1 wint eerste thuiswedstrijd.

Op zaterdag 20 januari was het zover. De rentree van het vlaggenschip in de Spil. De mannen van Flash Nieuwleusen heren 1 mochten om 19.00 uur aantreden tegen het altijd lastige Ritola uit Zuidlaren. De vorige ontmoeting tussen beide teams monde uit in een zeer spannende 2-3 overwinning voor Flash. De heren van Ritola waren dus gebrand om deze keer de punten mee terug te nemen naar Zuidlaren.

De eerste set begon sterk van de kant van Flash. Aanvallend werd er goed gescoord en er werd redelijke service druk geleverd. Flash maakte het zichzelf extra makkelijk doordat een van de 3 jongens uit de A-jeugd (in dit geval Luuk Schuurman) de blokkering keurig dichtliep. Hierdoor kon de verdediging neer worden gezet en het passje gewoon weer gebracht worden. Door dit simpele volleybal van Flash wisten ze de set te winnen met 25-20.

In set twee was dit beeld volledig omgekeerd. Nu was het Ritola die hun eigen spelletje konden spelen. Hierop had Flash ondanks de service druk van Stan Vriens en het aanvallende lef van Swen Katoele helaas niks tegen in te brengen. Set twee ging dus naar Ritola met 16-25.

Set drie wouden de mannen graag het beeld van set één weer tevoorschijn toveren. Dit door wederom sterk te serveren en het tempo aan eigen kant hoog te houden. Echter dachten de mannen van Ritola hier anders over. Die hielden graag het tempo wat lager (waarschijnlijk vanwege de leeftijd). Ondanks het dwarsbomen van de uitploeg wisten de heren van Flash hun eigen spelletje weer op te pakken. En ook onze verloren midden Mathijs Prins mocht na een week skivakantie weer een balletje binnen slaan. Het duurde even voor hij op gang was, maar liet hierna zijn waarde meteen merken. Ook was in set drie onze piloot Jesse Spans weer aardig op hoogte en mede dankzij deze twee buffels werd ook set drie binnengesleept met 25-20.

Om een 3-1 over winning veilig te stellen moest set vier dus ook gewonnen worden. Dit was de mannen meer dan duidelijk en de druk stond er vol op. Echter wist Ritola op een onverwachts moment een gaatje te slaan halverwege de set. Flash probeerde het gat te dichten door het tempo even wat op te schroeven. Dit was ook duidelijk bij spelverdeler Jaël Bovenhuis die het heft in eigen handen nam en een iets te scherpe pass erg doorzichtig maar zeer effectief binnen roeide. Toen de heren duidelijk wilde maken dat het tempo omhoog moest ging er bij Ritola even wat mis. Niet fysiek maar mentaal er werd wat over een weer geschreeuwd en het werd dus weer een ouderwets potje stoken. Ondanks de steun van het publiek ging de set naar Ritola met 21-25.

Wederom een vijf setter dus. Dit is iets waar de mannen van Flash de afgelopen weken op getraind hebben en dat bleek maar weer eens goed van pas te komen. In set vijf klopt alles voor Flash. Ook was het het oude vertrouwde beeld dat weer terug keerde. Jeffrey Bisschop die vrijwel alles wat over het net kwam aanraakte en bij de spelverdeler bracht. Stefan Groen die weer oud en vertrouwd de tegenstander tegen het huilen aanzet door iedere bal via de handjes uit te slaan. Wat helaas nog niet oud en vertrouwd is, is dat de 2e midden ook ballen kan tegenhouden. Zo kilde zelfs Stan ter Wee twee ballen op rij in set vijf. De set werd dus gewonnen door Flash met 15-9.

Het was weer een schitterend potje volleybal om te zien. Graag bedanken de mannen alle supporters en hopelijk zien we jullie op 3 februari allemaal weer terug op de tribune.