Zaterdag 03 februari speelde Flash Nieuwleusen Dames 1 thuis om 19:00 uur tegen Sudosa Desto Dames 4. De vorige keer dat Flash tegen dit team speelde was in oktober. Destijds won Flash de wedstrijd met 4-0.

Flash begon gefocust aan de eerste set. Ondanks de servicefouten kon Flash de aandacht erbij houden en wonnen ze de eerste set met 25-19.

De tweede set kon Flash het spel van de eerste set voortzetten. Ondanks dat de meiden van Sudosa een sterke verdedigen hebben, konden we op een mooie voorsprong komen. Flash heeft haar (blok)verdediging op orde en konden met stabiel spel de tweede set winnen met 25-17.

De derde set was een wat mindere set. De focus leek een beetje verloren; er werden te veel fouten gemaakt en de aanval is minder effectief dan in de vorige sets. Ondanks dat we aan het einde van de set een inhaalslag konden maken, mocht dit niet baten en won Sudosa de derde set met 25-21.

Na het verliezen van de derde set was Flash vastberaden om een goede laatste set neer te zetten. In het begin van de vierde set ging het gelijk op. Met een voorsprong van 19-17 bleef Flash doen wat het moest doen en won de vierde set met 25-19. Ondanks dat Sudosa op de 10e plek staat, was het van belang dat Flash stabiel spel liet zien om zo de belangrijke punten binnen te slepen. Dit is gelukt en Flash kan hiermee de 3e plek behouden, wat recht geeft op promotie. Volgende week spelen we om 19:00 uur in Hoogeveen tegen de #7 Olhaco, wat een mooie wedstrijd belooft te worden.

Helaas wat dit de laatste thuiswedstrijd van Ingrid Baas, die twee maanden de liefde achternagaat in het mooie Australië. Ingrid, we wensen je heel veel plezier in Australië en we gaan je missen!