In de 2e Divisie A zijn er voor Flash Nieuwleusen maar weinig derby’s. Clubs in de echte nabije regio, zijn er bijna niet. Dan kom je al in Zwolle, maar dat voelt al niet echt als een derby. Wat dan redelijk in de buurt komt, zijn Ommen en Hoogeveen. En laten wij nou gisteren in het carnavalsweekend naar Hoogeveen mogen om het op te nemen tegen Betech/Olhaco.

Laat ik dan ook beginnen met een groot compliment aan de club uit Hoogeveen. Volgens mij maken die er als enige vereniging in deze Divisie een feestje van in de thuiswedstrijden! Op centre-court met reclameborden, met DJ en muziek, met voorstellen van de speelsters. Net even dat stukje meer cachet geven aan volleybal op landelijk niveau. Daar zouden veel clubs (waaronder de onze) een voorbeeld aan kunnen nemen.

Aankleden van een wedstrijd is één ding, maar als er verder geen ambiance is, heb je nog net niks. Maar ook dat was prima voor elkaar. Veel publiek, veel lawaai, trommels, dus alle ingrediënten voor een prachtige volleybal avond!

En dat kreeg het publiek dan ook voorgeschoteld. De eerste twee sets werden tot groot enthousiasme van het thuispubliek toch enigszins verrassend gemakkelijk gewonnen door Olhaco. Flash begon heel timide, afwachtend, voorzichtig. Geen durf en lef in het spelletje en dan verdien je ook niet beloond te worden. Met 25-18 en 25-20 kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong (2-0).

Ook in set 3 leek Olhaco de regie te houden. Bij 13-10 leek het gaatje geslagen maar kwam Flash na een time-out ineens strijdvaardiger binnen de lijnen. De service werd drukvoller en de weegschaal begon naar onze kant om te slaan. Met 20-25 kwamen we op 2-1 en leek het toch een wedstrijd te kunnen worden.

Set 4 ging eerst gelijk op maar halverwege wist Flash de druk er op te houden en ook deze set werd met 22-25 gewonnen. Het publiek kon zich opmaken voor een tiebreak. Die begon voor Flash niet goed. De eerste zes ralleys eindigden voor ons ongelukkig. Twee keer een bal via de netrand en een netroller die bijna 6 meter over de netrand rolde en bij ons op de lijn viel…. Daar kwam Flash niet meer over heen en tot groot enthousiasme van het thuispubliek won Betech/Olhaco de wedstrijd met 3-2.

“Achteraf blij met twee punten, daar zag het lang niet naar uit. Mijn ploeg heeft ruggengraat laten zien door niet op te geven en daardoor te laten zien dat wij niet onverdiend zo hoog geklasseerd staan”, aldus Gerjan Heerkes, die onlangs de samenwerking met Flash Nieuwleusen voor een jaar heeft verlengd.