Het was weer eens zaterdag wat betekende dat de mannen van Flash Nieuwleusen weer met z’n zessen in een veld mochten gaan staan om een bal aan te raken. Deze keer vond dit plaats in het altijd mooie maar toch ook altijd verre Groningen. En u leest het goed want de heren mochten inderdaad twee keer naar deze stad afreizen. Waar ze de vorige keer tegen het 3team gespeeld hebben mochten de mannen nu aantreden tegen het 2team. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-1 overwinning voor flash.

Set 1 was er een voor in de boeken. Alles maar dan ook echt alles lukte aan de kant van Flash. Er werd een service serie neergelegd waar je u tegen zegt en Groningen wist hier geen raad mee. Het was alsof je een pepermuntbal aan een klein kind geeft. Ze wisten niet wat ze met de bal moesten doen en gaven hem dus of helemaal niet meer terug of heel makkelijk. Hierdoor kon Flash lekker hun eigen spel gaan spelen en het tempo lekker hoog leggen. De toon werd vrijwel meteen bij het eerste punt gezet door de gelegenheidsdiagonaal Jeffrey Bisschop die de eerste aanval van Groningen meteen teruggaf op de neus. Ook Jaël Bovenhuis wist alles neer te leggen. Dit deed hij zowel bij de antenne als bij Groningen op de grond door de schitterende doortik ballen. Ook waren de mannen opgelucht toen ze zagen dat Mathijs Prins zijn vorm weer heerlijk gevonden had en de midden aan de andere kant volledig het staatsbos in stuurde. Tot op de dag van vandaag zijn de heren er ook nog niet over uit of het ligt aan Mathijs zijn krullen of zijn hele mooie ogen waardoor de middens hem altijd kwijt zijn. De eerste set ging met een monsterscore naar Flash met 9-25.

De mannen waren weer lekker op dreef en probeerde dit in set twee meteen door te trekken. Met de nadruk op proberen want dat viel toch iets anders dan gedacht. De scherpe rand was ervan af bij Flash waardoor Groningen makkelijk mee kon met het tempo en niveau van Flash. Hierdoor bleef het vrijwel de gehele set gelijk op lopen. Zelfs tot aan de 20 wat meestal toch het sterke punt is van de mannen. Met pijn en moeite ging gelukkig ook set twee naar Flash. Dit keer met een iets minder fanatieke score van 24-26.

Flash moest hier even van bijkomen en kon zich zo opmaken voor set drie. Set drie mochten de mannen weer beginnen voor alle kijkers thuis. Waar helaas in set 2 en 4 er nog grotere dingen te zien waren op de stream dan de gemiddelde gemeenteraad notulen was dit gelukkig in set 1 en 3 niet het geval. Dit gaf de mannen toch weer een boost om in die derde set te spelen voor maar liefst 2 punten. Dit was meteen duidelijk en dus kreeg Stan ter Wee de opdracht om de service druk weer een tandje op te schroeven. Na een korte interactie met het publiek wist hij het de libero weer aardig lastig te maken die hierdoor keurige de bal weg ketste. Maar ook de kapitein van het schip Stefan Groen kwam steeds beter in de wedstrijd en begon de tegenstander weer ouderwets op de zenuwen te zitten. En uiteraard nadat het even duurde om op te stijgen was ook onze vlieginstructeur Jesse Spans weer op lekker hoogte en wist zelfs bij het uit publiek waardering op te wekken door weer een asociale harde bal op de pipe. De mannen wisten zo ook set drie te winnen met 18-25.

Overwinning was dus wederom een feit. Maar het leek de mannen leuk om nu wel weer met 4-0 te winnen. En daarom begonnen ze weer scherp aan set vier. Het plan was duidelijk, service druk, blok dicht, gaatje slaan en de meegereisde a-jeugd een kans geven. Uiteraard pakte Stan Vriens deze met beide handen aan en mocht zo een aantal punten spelen in Groningen. Ondanks de korte periode dat hij in het veld stond wist hij wel een magistrale bal op Mathijs te geven om de mannen zo dichter bij de 25 te brengen. Het gaatje was er dus en dat gaven de mannen niet meer weg. Ook set vier ging mee naar Nieuwleusen met 20-25.

Voor Flash was dit alweer de derde 4-0 overwinning van het seizoen. Hiermee vestigen de mannen zich steeds beter boven in de competitie. De volgende wedstrijd is pas weer op Zaterdag 2 maart. Maar niet getreurd want dit is weer een thuis speeldag voor de heren. We hopen u allemaal weer op de tribune te zien.

Groeten heren 1!