Op de zaterdag van de voorjaarsvakantie speelden de Meisjes-B van Flash Nieuwleusen in Emmen de halve finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. In heel Nederland waren nog 4 speellocaties met in totaal nog 40 teams over na de voorrondes.

Flash had in de voorrondes al verrast door met een ongeslagen status het tournooi voor deze halve finaledag te bereiken.

Van de 40 teams zouden er 8 doorgaan naar de finaledag van het NOJK. Voor de Flash-meiden is die lat nog (net) te hoog, wisten we van tevoren. Maar we wilden het rood/zwart op de kaart zetten in Emmen en niet een bijrol spelen. En dat is gelukt!

Flash speelde 4 poulewedstrijden en in drie daarvan speelden de meiden geweldig en stond er één team. Zowel in het veld als aan de kant, was te zien dat Flash het als team deed en vooral dat was prachtig om mee te maken. Het spel was zelf zo goed, dat we van de latere #1 in de poule, Sudosa Assen een set wisten te winnen!

De kruisfinales halen zat er (net) niet in en zijn in we uitgeschakeld voor de finaledag. Maar de meiden hebben een prachtige tournooidag gespeeld en zijn op een gedeelde 17e plek van Nederland geëindigd. Flash Nieuwleusen was een van de smaakmakers van de dag met het meest enthousiaste team.

Nienke, Céline, Eryn, Noor, Fleur, Amber, Iris, Lieke, Lisa, Lot en Tess speelden voor Flash Nieuwleusen. Het team werd begeleid door de coaches Myrthe Schuurman en Gerjan Heerkes.