Flash Nieuwleusen D2 behaalde met uitstekend spel een goede overwinning op SVI D2. In Sporthal Zwolle Zuid werd het 1-3.

Het was afgelopen week weer puzzelen om de bezetting rond te krijgen. Gelukkig beschikt Flash Nieuwleusen over voldoende speelsters met talent en ervaring. Ook de bereidheid om mee te trainen is mooi om te zien , alhoewel dit de coach afgelopen week wel enkele eurootjes heeft gekost.

Maar Flash en SVI maakten er in de 1e set een leuke en spannende set van. Twee hard werkende teams die aan elkaar gewaagd waren. Mooie punten werden er gemaakt zowel aanvallend als via sterk blokkerend werk. Spellie Jasmijn was deze middag goed op dreef en zette haar aanvallers lekker aan het werk. Flash pakte op het eind toch een voorsprong en gaf het niet meer uit handen. 22-25.

Flash pakte de draad in de 2e set meteen weer op . Opnieuw was het Jasmijn die met een sterke service reeks SVI op grote achterstand zette. Flash gaf dit met goed spel niet meer uit handen. Sarina speelde weer op haar oude niveau, libero Irene pikte alles van de vloer en Anne Karlijn het manusje van alles wist uit alle hoeken te scoren. 17-25.

SVI profiteerde in de 3e set kort van een kleine inzinking van Flash. Maar Flash was net snel genoeg bij de les om de draad weer op te pakken. Door veel service druk te brengen bracht het SVI  in de problemen. Flash profiteerde optimaal en maakte ook aan deze set snel een eind. 18-25.

Flash Nieuwleusen vergat in de 4e set om de sterke lijn door te zetten. Flash kon helaas niet voorkomen dat deze set naar SVI ging. 25-18.

Maar het voorjaars zonnetje scheen, lekker genieten op het terras van een drankje. Wat maakt het uit.

A.s. zaterdag 16 maart speelt Flash D2 weer een thuiswedstrijd. Dan komt Volco D2, dat al bijna zeker is van promotie naar de 3e divisie op bezoek. Flash wil graag haar goede spel voort zetten en lekker vrijuit spelen.