LUCTOR ET EMERGO voor FLASH
Op de terugweg vanuit het verre Groningen, kwam deze spreuk naar boven. “Ik worstel en kom boven” is de spreuk onder het provinciewapen van Zeeland, dit even als verklaring voor de jonge kijkertjes onder ons.
Was het zo’n zware strijd dan? Nou, daar leek het aanvankelijk niet op. De situatie vooraf: Donitas voert de brede middenmoot in de 2e Divisie aan op #5. Flash Nieuwleusen is in een strijd verwikkeld met VC Bolsward om #3 die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de 1e Divisie. Flash staat 5 punten voor met zaterdag nog 3 potjes te gaan.
En in de eerste set speelt Flash door in de flow van de laatste weken. Servedruk, goed blokkeerwerk en vrijuit spelend pakken we set 1 met 15-25 (0-1). Set 2 gaat Donitas mee doen en houdt dat vast. Met veel aanvallend enthousiasme laten wij de eindfase lopen: 25-22 (1-1).
Mooi om te zien is, dat we inmiddels zo ver zijn, dat dit niet lang van invloed is, maar dat we om kunnen schakelen. Set drie is een kopie van de eerste en met 14-25 denderen we naar 1-2 in sets.
Dan ook maar door naar de vierpunter, zou je zeggen…… maar dat ging anders. Op een stand van 18-11 voor de blauw-gelen leek het eerder op een tiebreak af te gaan.
Maar….. zoals de Zeeuwen de rug rechtten tegen het wassende water, zo stond ook de leeuw uit Nieuwleusen op. Met in het achterhoofd dat elk punt in deze fase cruciaal kan zijn, werd een inhaaloffensief gestart. Vechten kunnen we dus ook! Punt voor punt liepen we op de studentes in. Marit tekende voor een serveserie van 6 punten, die door twee timeouts en twee wissels werd onderbroken. Maar dat deed haar niets. Na de 2e t.o. serveerde ze ijskoud een ace tegen de achterlijn aan. Verdedigend pakten we alles, Korien ‘pancakete’ een belangrijke redding, die Judith afkilt na een mooie tempobal van Myrthe. Op 23-24 loopt Joanne naar de servelijn. Publiek probeert haar af te leiden, maar stoïcijns werkt ze haar voorbereiding af. Ze raakt hem perfect en met venijn ketst de bal op de achterlijn: 23-25 en een prachtige 1-3 zege in Groningen!
Ook VC Bolsward pakt later op de middag 4 punten, dus blijft het gat 5 punten, met nog 2 potjes te gaan. Komend weekend zijn we vrij en de week erop spelen we in Dwingeloo tegen de rode lantaarndrager Wesseling/DOK.