Nadat de heren op zaterdag 16 maart hun laatste wedstrijd hadden gespeeld, was het op dinsdag 2 april weer tijd om de wei te betreden. De heren mochten namelijk aantreden tegen het altijd lastige Lokomotiv Hydra uit Sneek. De wedstrijd was verplaatst omdat de mannen uit Sneek niet de beschikking hadden over een hal en er hierdoor niet gespeeld kon worden. Ondanks het harde vechten willen we er niet meer woorden aan vuil maken dan nodig. Flash verloor met 0-4.

Waar de mannen vorig seizoen meerdere tweeluiken hebben gespeeld, stond dit voor dit seizoen pas voor de eerste keer op het programma. Waar op dinsdag de reis naar Sneek werd gemaakt, ging de reis nu naar Peize, ook wel bekend als Groningen-zuid. Voor sommige heren was de route naar Sneek bekend, en kozen ze ervoor om de toeristische route te nemen. De mannen van Peize vechten tegen degradatie, dus op papier had dit niet zo moeilijk hoeven zijn. Maar u kent de bekende uitspraak inmiddels wel: “Op papier wordt niet gespeeld.”

Set één begon meteen al niet goed aan de kant van Flash. De pass was qua niveau een 5,5, dus onvoldoende. Hierdoor werd de setup ook een 5,5 en de aanval evenzo. De mannen van Peize speelden naar verwachting hun beste set tot nu toe met een 6, waardoor de mannen van Flash net iets te kort kwamen. De eerste set bleef dus ook in het hoge noorden met 25-18.

Set twee konden de mannen zich even resetten. Er werd sterker geserveerd en hierdoor werden meteen de zwakke plekken bij Peize duidelijk. De pass kwam beter aan, de setup lag beter en de aanval werd goed gescoord. Ondanks dat de mannen van Flash het volleybal zo simpel mogelijk hielden, was dit niveau voor Peize niet bij te houden. Set twee ging mee naar Nieuwleusen met 23-25.

Set drie was dus voor de voorsprong in de wedstrijd en meer zicht op promotie voor Flash. Het pakte echter iets anders uit dan gehoopt. Mede door de tropische sauna temperaturen in de hal konden de heren het simpele niveau van set twee niet handhaven in set drie. Ook set drie bleef in Peize met 25-20.

Om voor de 9e vijfsetter te gaan dit seizoen, moest set vier dus gewonnen worden. Het was niet dat de mannen nou zo veel zin hadden in die vijfde, maar om zicht te houden op promotie moesten beide sets gewonnen worden. De opstelling werd noodzakelijk iets veranderd en de mannen gingen er maar weer eens tegenaan. Mede door een aantal schitterende beslissingen van de arbiter van dienst, werd het nog spannend ook in set vier. Maar de mannen wisten dat ze beter, sympathieker en knapper waren en dus ging ook set vier naar Flash met 22-25.

Vijfsetters kunnen bij de mannen beide kanten op vallen. Om de score naar een positief winstpercentage te trekken, moest er gewonnen worden. Helaas ging het verklede publiek er in Peize nog even achter staan en ging met pijn en moeite ook set vijf naar Peize met 15-11.

Na deze zure nederlaag lopen de mannen van Groningen één puntje uit. Het gat naar promotie is dus drie punten. Ondanks dat velen zullen zeggen dat het gespeeld is, staan de mannen hier compleet anders in.

Op zaterdag 13 april kunt u het vlaggenschip dit seizoen nog één keer in volle glorie bewonderen. Deze wedstrijd wilt u niet missen, want het is wellicht de belangrijkste van dit seizoen. Hopelijk zien we u allemaal om 19.00 uur op de tribune met de toeters en bellen in de aanslag om heren 1 een overwinning en wellicht p/d aan te schreeuwen.