OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!
Wat een dag, wat een prachtige zaterdag in sporthal De Spil in Nieuwleusen! De vereniging heeft het er maar druk mee gehad. ’s Morgens eerst al een succesvolle stroopwafelactie organiseren en dan verder op de dag regende het huldigingen van kampioenen.
Voor Dames 1 is de hele dag een lange aanloop naar de ontknoping van het seizoen ’23/’24. Een seizoen waarin het team zich sterk heeft geprofileerd in de top van de 2e Divisie en gaandeweg het seizoen steeds beter werd in het verdedigen van een podiumplek.
Dan wordt het 17 uur en loopt het programma uit. Warming up en op dat moment weten, dat als we willen promoveren, we het helemaal zelf zullen moeten gaan doen. Uitslagen op andere velden, doen er niet toe, we hebben maar één ding te doen: zelf een resultaat neerzetten in onze laatste wedstrijd. En dat moet dan tegen de ongenaakbare kampioen van dit seizoen, die weken geleden al gehuldigd zijn en met een enorme straatlengte voorsprong de titel terecht hebben gewonnen, de dames van Oranje Nassau.
Het inslaan van de tegenstanders is imponerend. Bal na bal wordt tegen de grond gedenderd. Beginnen dan maar….
Het eerste punt is voor ons, na een mooie ralley knalt Marit de 1-0 erin. Twee keer knipper je met je ogen en ON staat al op 1-3. Op twee servicebeurten van Noa en Manon komen we brutaal voor met 8-4. Er volgen lange ralleys en we vechten voor elk punt. ON straft alle kleine dingetjes gelijk af. De geslepen manier waarop ze dat doen verraadt de klasse die deze ploeg in zich heeft. Op 13-13 komen ze langszij en nemen voor het eerst de leiding. We klampen aan op karakter en tot 17-17 en de spanning is voelbaar in de hal. Naast het veld zijn voor de wedstrijd nog extra tribunes bijgebouwd en het talrijke publiek krijgt een spannende ontknoping voorgeschoteld. Na een lange ralley speelt ON de boomlange dia vrij en die knalt de 17-18 voor de koploper binnen. Time-out voor ons. ON serveert uit en weer maken we gelijk: 18-18. Twee sterke blokpunten van ON zetten 18-20 op de bordjes. Een ‘vorentscheidung’??
Nee hoor! Niks daarvan!! Myrthe brengt Joanne in stelling en die mept met een prachtige omloopbal de 19-20 binnen. Lisa komt binnen de lijnen voor de service en die pakt haar moment in haar laatste optreden in het vlaggeschip van Flash. Vlijmscherpe services bestoken de passlijn van ON en met een halve ace op 21-20 vlucht ON in een t.o. De spanning neemt alleen maar toe en ON blijft koelbloedig de eigen punten scoren. Op 22-22 weer een t.o. voor ons en ja hoor, weer een foute serve er achteraan aan: 23-22. Myrthe serveert tegen de achterlijn aan en ON komt niet tot een aanval. Korien brengt de bal perfect en de bal gaat naar ‘buiten’. Judith ziet m komen, maar er staat een huizenhoog blok voor. Nog hoger raakt Judith de bal en hard gaat de bal via de handen naar de muur: 24-22…..
Zou het? Het zal toch niet? Niet doen! Niet aan denken! Focus houden!!
Weer serveert Myrthe met druk en ON komt niet vol tot een aanval. Eerst krijgt Marit de bal en snoeihard gaat de bal richting de vloer. Vlak daarvoor verdedigt ON de bal en werkt de bal weer omhoog. Een technische fout en de scheids fluit er voor….. 25-22 en wat er dan volgt is prachtig. Wat een ontlading, wat een blijdschap: op eigen kracht een set gewonnen en met dat punt zijn we zeker van de 3e plaats in de 2e Divisie A en daarmee promoveren we rechtstreeks naar de 1e Divisie!!
Als het feestje al is gevierd, moet de wedstrijd worden hervat. Dat is best lastig, als er ineens zoveel spanning wegvalt. Ook in set 2 doen we lang mee met de kampioen, maar op het einde van de set komen we net tekort: 21-25 (1-1).
Set 3 proberen we met andere opstellingen nog wat te creëren, maar met 16-25 neemt ON een 1-2 voorsprong.
In set 4 willen we het nog een keer proberen en even lijkt het nog te lukken ook. Na 8-8 lopen we op een goeie servebeurt van Joanne uit naar 12-8. Dan laat de kampioen met een masterclass servedruk en kansen benutten even zien wat ze in hun mars hebben. Onze voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. Time-outs, wissels, het is niet te stoppen: 15-21.
Dan is het tijd voor de publiekswissels. Als eerste gaat Lisa van het veld en krijgt bloemen en cadeautjes, en een verdiend applaus! Daarna volgt de wissel van Iris en ook zij krijgt een staande ovatie van het publiek, en bloemen en cadeautjes.
Gelukkig blijven beide bij Flash spelen en houden we twee echte verenigingsmensen bij de club. Beide trainen en coachen bij onze jeugd: bedankt voor jullie aandeel in ons gezamenlijke succes van dit seizoen: PROMOTIE naar de 1e DIVISIE !!!
Wat ’s morgens begint met stroopwafels eindigt met de zoete smaak van op eigen kracht je doel behalen. Dat voelt als een kampioenschap en zo is het daarna ook gevierd. Flash Nieuwleusen schrijft geschiedenis met deze prestatie!