Zaterdag 14 oktober speelde Flash Nieuwleusen dames 1 tegen Donitas dames 4. De dames uit Nieuwleusen wilden graag de punten in eigen huis houden en daarom gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. Helaas was Maaike van Dijk afwezig voor haar werk. Gelukkig kwamen Lisa Bollemaat uit dames 2 ons team versterken.

Flash begon de eerste set met Eva Rosa Fieten, Mireille Huzen, Jennelien Reuvers, Manouk Schoemaker, Anouk Blik, Sabine van den Berg en libero Irene Bijker. Nieuwleusen begon fanatiek aan de eerste set. Ze toonden plezier en de wil om te werken. Donitas vroeg bij een stand van 13-8 voor Nieuwleusen een time-out aan. Nieuwleusen kon de voorsprong vasthouden en daarom vroeg Donitas opnieuw een time-out aan bij een 19-14 achterstand. Donitas ging beter spelen en kwamen terug. Bij een stand van 20-15 vroeg de coach Michael Schunselaar een time-out aan. Nieuwleusen bleef goed spelen en had een goede serves druk. De eerste set ging daarom ook naar Nieuwleusen met een stand van 25-23.

Flash Nieuwleusen wilde deze wedstrijd in eigen huis graag winnen. De opstelling bleef hetzelfde als in de eerste set. Flash bleef gaan voor alle ballen en er werd hard gewerkt. Hierdoor kwam Flash al gauw op een voorsprong. Donitas vroeg daarom een time-out aan bij een achterstand van 13-8. Nieuwleusen bleef doorgaan in het goede ritme, met als gevolg een tweede time-out voor Donitas bij een stand van 21-12 voor Nieuwleusen. Deze set mocht niet meer uit handen worden gegeven en Flash heeft het netjes afgemaakt met een stand van 25-15.

De beslissende derde set. Als Flash wilde winnen, moesten zij het goede spel doorzetten in deze set. Ook in de derde set bleef de opstelling ongewijzigd. Met een mooie serveserie van Eva Rosa Fieten, kwam Nieuwleusen al gauw op voorsprong. Donitas keek daarom gelijk tegen een achterstand aan en vroeg een time-out aan bij een stand van 6-2. Echter kwam Donitas goed terug en vroeg Michael een time-out aan bij een stand van 16-15. Donitas bleef goed bij en bij een stand van 21-20 kwam er een time-out. Nieuwleusen kon niet verder uitlopen en er kwam opnieuw een time-out bij een stand van 23-24 achterstand. Nieuwleusen wilde deze set winnen en zette daarom alles op alles. Flash trok aan het langste eind en won de set met 27-25.

Flash wilde de volle 5 punten in Nieuwleusen houden en daarom moest ook deze set gewonnen worden. Nieuwleusen liet Donitas weer wat meer in hun spel komen. Nieuwleusen keek daarom ook tegen een kleine achterstand aan, 10-12, vandaar dat er een time-out kwam. Nieuwleusen werd weer op scherp gezet en zij vochten terug om weer op voorsprong te komen. Echter kon dit niet lang worden vastgehouden en kwam Donitas weer op een voorsprong. Michael zette een dubbele wissel in. Myrthe Schuurman kwam in het veld voor Anouk Blik en Annika Habing kwam in het veld voor Eva Rosa Fieten. Nieuwleusen kwam weer dichterbij en Donitas vroeg daarom een time-out aan bij een stand van 21-22. Nieuwleusen drukte door en opnieuw vroeg Donitas een time-out aan. Flash trok aan het langste eind en won de set met 25-23.

De volle 5 punten blijven in Nieuwleusen! Nu hebben de dames 2 weken rust. Op zaterdag 4 november spelen zij thuis tegen Oranje Nassau dames 2. Publiek is van harte welkom!