Op zaterdag 16 december 2017 mochten de dames van Nieuwleusen het opnemen tegen Dalen DS1. Voor Flash DS1 geen onbekende tegenstander, zowel in de reguliere als in de bekercompetitie hebben beide teams al vaker tegen elkaar gespeeld. Voordat de wedstrijd begon werd het kampioensteam van de mini’s gehuldigd door voorzitster Tineke Meijerink.

Flash DS1 begon de wedstrijd met Eva Rosa Fieten, Sabine van den Berg, Jennelien Reuvers, Manouk Schoemaker, Mireille Huzen, Maaike van Dijk en libero Irene Bijker. Flash begon erg sterk aan de wedstrijd en was niet van plan punten weg te geven. Het duurde niet lang of het stond al 19-4 in het voordeel van Flash. Flash maakte de set met 25-10 prima af en zo stond het 1-0.

In de tweede set ging Flash ook prima van start, maar kreeg halverwege de set een lastige serveserie van Dalen te verwerken. Ondanks wijzigingen in het achterveld en het toepassen van wissels, kon Flash de stand niet gelijk trekken en verder uitbouwen. De tweede set verloor Flash met 19-25.

Ook in de set drie begon Flash matig, het stond al vrij snel 1-6 in het voordeel van Dalen. Nog net op tijd wist Flash hier verandering in te brengen. Met veel verdedigende en blokkerende acties trok Flash de set overtuigend naar zich toe: 25-14. In de vierde set werd er een wissel toegepast, Manon van Blanken begon op plek van Sabine van den Berg. Vrijwel de hele set speelde Flash het eigen vertrouwde spel. Deze set werd gewonnen met 25-18.

Met deze overwinning heeft dames 1 vier belangrijke punten binnen gehaald. Hiermee staat Flash DS1 nu op een tweede plek in de Derde divisie A. Op 13 januari 2018 spelen dames 1 de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd wordt om 17.00 gespeeld in Annen.