Na de 3-1 winst op Annen vorige week, stond op deze zaterdag Kangeroe Hardenberg op het programma. Het was de derde keer dit seizoen dat de twee teams elkaar tegen kwamen. In Hardenberg waren de Kangeroes sterker en in de bekerwedstrijd wonnen de dames van Nieuwleusen. Na een goede trainingsweek waren de dames van Nieuwleusen en helemaal klaar voor.
De wedstrijd begon heel gelijk op. Beide ploegen hadden een goede service druk en het was duidelijk dat dit geen gemakkelijke strijd ging worden. Vanaf het midden van de set konden de dames van Flash een gat slaan, waardoor er een voorsprong kwam. De dames waren gefocust en daardoor wonnen ze de set met 25-18.
De tweede set begon weer heel gelijk op. Flash kwam in het midden van de set weer op een kleine voorsprong. De dames maakten alleen wat kleine foutjes, waardoor Kangeroe terugkwam tot 24-24. Flash herpakte zich en ging weer goed volleyballen. Ook deze set werd binnengesleept met een stand van 26-24.
Daar was hij dan; de beruchte derde set. Flash moest deze set winnen om de wedstrijd beslissend te maken. De dames uit Hardenberg bleven alleen erg goed volleyballen en Flash begon wat slordige fouten te maken. Hardenberg kwam als snel in de set op een voorsprong, waardoor ze met een stand van 24-19 op setpoint kwamen. De dames van Flash gaven nog wat gas, maar het wat helaas niet goed genoeg voor deze set. Hardenberg won de set met 22-25.
Om toch nog vier punten binnen te halen, moest deze vierde set dus gewonnen worden. De dames van Flash wisten wat ze moesten doen en bleven hun eigen spel bleven. Er werd al snel in de set een voorsprong opgebouwd en deze werd volgehouden tot het einde. De vierde set eindigde met een stand van 25-19.
De dames van Flash zijn erg tevreden met deze mooi verdiende vier punten. Op dit moment staan wij nog steeds op een tweede plek in de competitie en wordt het steeds spannender in de top. Volgende week moeten de dames van Flash vroeg uit bed voor de wedstrijd tegen Donitas die om 12:00 uur gespeeld wordt. Publiek is welkom!