Flash Nieuwleusen D2  streed afgelopen donderdag  voor een plaats in de finale van het beker toernooi. Maar uiteindelijk bleek Animo’68 D1 iets te sterk. Flash verloor met 2-3. Maar de dames van Flash kunnen vol trots terugkijken op dit avontuur, hierin werd wel even  twee keer een 3e divisionist aan de zegekar gebonden.

Een te nerveuze start van de dames uit Nieuwleusen. Zij kwamen daardoor niet in het gewenste ritme om enige druk uit te oefenen op de tegenstander. Animo’68 maakte daar dankbaar gebruik van. Zij konden deze set zodoende rustig uitspelen 18-25.

Een heel andere 2e set.  Flash zette de tegenstander met de rug tegen de muur. Zowel uit serve als uit het rallyspel werden de nodige punten aaneen geregen en met de nodige steun van het veel opgekomen publiek werd deze set  knap  gewonnen: 25-19. In de 3e set ging Flash vrolijk door waar het gebleven was. Zij  speelden  uiterst geconcentreerd en gedreven.  Animo, die over heel veel power aan de buitenkant beschikt, werd door Flash aardig aan banden gelegd. Flash  wist daar optimaal van te profiteren, waardoor er bij Animo enige onrust ontstond. Flash won ook knap deze set  25-20.

De daarop volgende set begon Flash veel te slordig  en kon zo  niet meer het gewenste niveau uit de vorige set pakken.  Animo greep  dit met beide handen aan.  Flash werkte wel hard voor elk punt, maar kon geen vuist meer maken in deze set:  17-25.  Een vijfde set bleek noodzakelijk. Zoals wel  vaker dit seizoen gebeurde  in topwedstrijden. Flash had het lastig in de pass, hierdoor kon men te weinig druk zetten op de defensie van Animo. Zij profiteerden daar optimaal van vooral via hun  boomlange midaanvalster. Deze klap kwam Flash niet meer te boven  en  moest zodoende haar meerdere erkennen in Animo’68 D1:  7-15.  Flash Nieuwleusen D2 verlaat zo met opgeheven hoofd  het bekertoernooi en gaat zich verder richten op de laatste competitiewedstrijden. Hier hebben de dames nog alle kans op het halen van de P/D  wedstrijden voor een plekje in de 3e divisie.

Hierbij willen wij het aanwezige publiek hartelijk bedanken voor de enorme steun en aanmoedigingen. Hopelijk komen jullie dit seizoen nog één keer terug voor onze laatste thuiswedstrijd in de Schakel .

Op 21 April komt Steggerda D1 op bezoek . Aanvang 15.00 uur.