Zaterdag 21 april was het dan zover. De laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 stond op het programma. Het was niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar ook de laatste wedstrijd in sporthal de Schakel. De wedstrijd werd gespeeld tegen kampioen Flash Veendam. De wedstrijd uit tegen Veendam werd verloren, dus de dames uit Nieuwleusen hadden nog wat recht te zetten.

Gedurende de eerste twee sets speelden de dames sterk. Er werd met lef en onbevangenheid gespeeld. De Veendammers hadden geen antwoord op het spel van Flash en er werd dan ook overtuigend gewonnen. De eerste set eindigde in een 25-15 overwinning. Ook de tweede set werd ruim gewonnen, 25-18.

Het spel in de derde en vierde set was niet te vergelijken met het spel uit de eerste twee sets. De meiden uit Veendam kregen het spel van de dames uit Nieuwleusen onder controle en zij gingen overtuigender spelen. Flash had moeite om de serve onder controle te krijgen en ook wisten de dames niet meer te scoren. De twee sets werden dan ook gewonnen door Flash Veendam, achtereenvolgens werd het 18-25 en 16-25.

Er werd een beslissende vijfde set gespeeld. In deze set begonnen de meiden van Flash niet scherp, waardoor er constant achter de feiten werd aangelopen. Flash trok nog een eindsprint, maar dit mocht niet baten. De meiden verloren de set met 10-15.

Ondanks dit verlies kijken de meiden terug op een leuk en gezellig seizoen. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee speelsters, zij hebben besloten te stoppen in het eerste. Daniëlle en Jennelien, bedankt voor alle superjaren! We gaan jullie missen!

Flash traint nog even door om vervolgens te genieten van de zomer. Daarna zullen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen snel starten.
Publiek, bedankt voor alle support dit jaar en graag tot het nieuwe seizoen in de Spil!