Flash Nieuwleusen mocht zaterdag 28 April P/D wedstrijden spelen en een poging wagen om promotie naar 3e divisie af te dwingen. Helaas ging SNVV D1 met de buit er vandoor. In het ver gelegen Easterein moest het gebeuren.  

De 1e wedstrijd nam Flash D2 het op tegen SNVV D1 uit Sint Nicolaasga. Zij hadden hun 1e wedstrijd inmiddels al met 2-1 verloren. Flash begon onrustig aan de tweestrijd. Het iets meer ervarende team van SNVV sloeg zo snel een klein gaatje. Maar Flash herstelde zich prima. Met snel en slim spel kwam flash goed terug. Tot 16-16 ging het gelijk op. Maar met een goede service serie van SNVV kwam Flash passend behoorlijk in de problemen waardoor het aanvallend te weinig kon brengen. SNVV gaf dit niet meer uit handen 25-18.

In de 2e set beet Flash wat beter van zich af ondanks een matige start. De dames van Flash maakte het de Friezinnen  behoorlijk lastig. Met een aantal goede blokpunten en goed geslagen aanvallen bleef Flash de nodige druk houden op de verdediging van SNVV. Maar Flash kon op het  beslissende moment  het verschil net niet maken. SNVV besliste het duel in haar voordeel  25-20. Ondanks het 2-0 verlies, behield Flash uitzicht op promotie.

Flash D2 moest het nu opnemen tegen 3e divisionist SVW D1 uit Workum. Flash speelde onbevangen, immers de druk lag bij de dames uit Workum. Een heerlijke wedstrijd volgde voor de dames van Flash en voor het veel meegereisde publiek uit Nieuwleusen. Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Een wedstrijd met veel strijd, passie en emotie. De 1e set  wist SVW nog winnend af te sluiten met 21- 25. Maar in de andere 2 sets deed Flash Nieuwleusen haar sportieve plicht. Met een 25-16 en 15-12 was Flash duidelijk de bovenliggende partij. Alle teams eindigden daardoor met 2 punten.

Promotie was er voor SNVV D1 en voor SVW D1 viel het doek. En Flash D2 gaat het volgend seizoen gewoon weer opnieuw proberen. Flash D2 kan natuurlijk terug kijken op een uiterst goed en succesvol seizoen waar het bijzonder trots op mag zijn.