Zaterdag 29 september speelden we onze 1e thuiswedstrijd tegen VCO’72 uit Onstwedde. Het zou een zware opgave worden, want dit team bestond uit speelsters die voor 2e jaar in de B’s spelen.
De 1e set starten we met Jasmijn, Roos, Melissa, Iris, Maxime & Ellen. VCO’72 zette met hun sterke serve ons gelijk onder druk, we hadden in het begin moeite mee om de pass goed te verzorgen. We liepen snel achter de feiten aan en keken al snel tegen een 14-3 achterstand aan. De meiden bleven toch hard voor werken en we wisten toch nog knap staaltje verdediging zien, maar verloren wel met 25-11.
De 2e set starten we met dezelfde 6-tal. We wisten in het begin goed tegen gas te geven door sterke serve en goede verdediging. We probeerden ook aanvallend onze punten te pakken masr kwamen er nog niet door. Noa kwam nog in het veld voor Maxime,  maar VCO’72 was ook in deze set te sterk en wonnen met 25-13.
De 3e set kwam Floor in het veld voor Ellen. We konden steeds meer tegenstand geven ook in deze set konden we in het begin van de set mee komen tot 11-11. Aanvallend lieten we steeds meer zien en verdedigend stonden we goed we bleven knokken om elk punt. Maxime kwam nog voor Roos in het veld. We hadden moeite om de pass constant te houden, VCO’72 bleef de druk hoog te houden en kwamen ook op taktisch gebied tekort en verloren ook deze set met 25-16.
De 4e set bleven we vechten voor elk team waarin Floor aanvallend op de mid ging scoren. Deze set waar lange rally’s gespeeld werden lieten we ons van onze beste kant zien. Ellen kwam aanvallend nog in het veld voor Iris. We durfden wat meer risico’s te nemen met onze aanval en ook de serve werd goed verzorgd. Roos kwam nog in het veld voor de sterk spelende Melissa we bleven alles geven maar verloren uiteindelijk ook deze set met 25-19.
Een 4-0 verlies tegen een sterk team als VCO’72 is geen schande. De meiden hebben in deze wedstrijd laten zien dat ze er hard voor hebben geknokt om zoveel mogelijk punten te maken. Verdedigend zijn we dan ook dik tevreden de progressie ze daar in maken. Deze week hebben we ook extra aandacht besteedt aan de spelverdeling en aanval. Hiervan zie je dat er wat is opgepikt en dat is mooi om te zien dat dit ook in de wedstrijd te zien is.
Zaterdag 6 Oktober spelen we om 12.00 uur een thuis wedstrijd tegen het 2e B team van VC Sneek.