Zaterdag 13 oktober speelde Flash Nieuwleusen dames 1 uit tegen Oranje Nassau dames 1. Dit was een bekende tegenstander voor de dames uit Nieuwleusen. Eenmaal aangekomen in Groningen, bleek het team van ON wel een aantal nieuwe speelsters te hebben. Ook dachten de dames van Flash dat het een koude sporthal was, maar de sporthal leek bijna op een sauna. De dames uit Nieuwleusen wilden de punten graag meenemen naar huis en daarom gingen ze vol goede moed de wedstrijd in.

De eerste set werd begonnen met Myrthe Schuurman, Lisa Bollemaat, Mireille Huzen, Manon van Blanken, Anouk Blik, Sabine van den Berg en onze libero Irene Bijker. De Nieuwleusenaren begonnen slordig en stonden al gauw tegen een achterstand aan te kijken, 13-8. Coach Michael Schunselaar vroeg een time-out aan. Het lukte Flash niet om dichterbij ON te komen. Bij de stand van 17-9 kwam Maaike van Dijk in het veld voor Mireille. Nieuwleusen kwam dichterbij en bij een stand van 21-18 vroeg ON een time-out aan. Helaas ging de eerste set toch naar Oranje Nassau met 25-18.

Aan het begin van de tweede set heeft Michael de opstelling wat veranderd. Eva Rosa Fieten en Sterre Oosterbroek kwamen in het veld. Door een goede serveserie van Eva kwam Nieuwleusen op een voorsprong van 0-6. Nieuwleusen kon de voorsprong behouden, er werd beter geserveerd en de ballen werden goed afgemaakt. Bij een stand van 16-20 vroeg ON een time-out aan. Bij 19-20 kwam Anouk in het veld voor Maaike. De dames uit Nieuwleusen trokken aan het langste eind en wonnen deze set met 22-25.

Deze set wilden de dames graag winnen. Met een kleine voorsprong van 3-4 vroeg Oranje Nassau een time-out aan. Helaas konden de dames uit Nieuwleusen deze voorsprong niet vasthouden en er was opnieuw een achterstand. Michael vroeg een time-out aan bij een stand van 17-12. Dit pakte goed uit en de Nieuwleusen kwam dichterbij. Bij een stand van 18-17 kwam er een dubbele wissel, Myrthe kwam in het veld voor Anouk en Maaike voor Eva. Helaas mocht dit niet meer baten en ging de set met 25-20 naar Oranje Nassau.

Om er een vijfsetter van te maken, moest Flash deze set winnen. Al gauw was er weer een achterstand. Met 7-3 kwam Maaike in het veld voor Mireille. De achterstand bleef groot, maar Flash bleef ook knokken voor de punten. Met een kleine achterstand van 11-10 vroeg Oranje Nassau een time-out aan. Helaas maakten de dames uit Nieuwleusen veel fouten en lukte het niet om deze set nog binnen te halen. Met een stand van 25-20 verliezen de dames uit Nieuwleusen met 3-1 van Oranje Nassau.

Van deze wedstrijd willen de dames uit Nieuwleusen leren. Daar hebben zij nu de tijd voor, want zij hebben twee weken rust. Op zaterdag 3 november speelt Flash dames 1 uit tegen Dalen dames 1. Publiek is van harte welkom!