Zaterdag 10 November speelde B1 tegen Volco die 11e staat en B1 staat 9e. Na nederlagen waarin we niet altijd even goed speelde, wilden we wat laten zien in onze thuiswedstrijd.
De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Maxime, Iris, Noa & Floor. Volco nam in het begin het initiatief en liep al snel uit naar 7-3 we kwamen wat beter in de wedstrijd en kwamen terug tot 11-11. Volco wist met hun serve en aanval ons moeilijk te maken en namen een 20-13 voorsprong. Met een sterke serve van Iris wisten we ook nu weer terug te komen in de wedstrijd. Het einde van de set werd hierdoor spannend en we wisten deze set met 25-23 naar ons toe te trekken.
De 2e set liepen we weer snel tegen een 9-1 achterstand aan, ook in deze set lieten de meiden zien dat ze niet van plan waren om het op te geven. B1 kreeg meer vat op Volco en het werd een spannend gevecht waarin we verdedigend sterk speelden. Onze aanval begon steeds beter te draaien. De teams waren aan elkaar gewaagd, we kwamen nog wel op 25-24 achter, maar wisten ook deze met 27-25 uit het vuur te slepen.
De 3e set starten we met Roos voor Maxime en Ellen voor Iris. In het begin ging nog gelijk op maar in loop van deze set kregen we moeite om de pass onder controle te krijgen en was Volco de bovenliggende partij. De meiden knokten wel voor elke bal maar kwamen tekort en we verloren met 25-13.
De 4e set ging vanaf het begin gelijk op we bleven verdedigend sterk spelen, maar ook aanvallend bleven we scoren. Ook Volco haalde alles uit de kast om nog een 5e set uit te slepen. Maxime kwam verdedigend nog voor Roos in het veld en met een sterke serve van Jasmijn die 6 punten op rij maakte wisten we een gat te slaan. We gaven het niet meer uit handen en wisten met 25-22 deze set te winnen.
Een mooie 3-1 winst waarin de speelsters diep moesten gaan. Deze winst is een echte team prestatie waarin iedereen met en voor elkaar wilden knokken. De pass lag veel beter dan in de vorige wedstrijden en aanvallend speelden we met meer lef waardoor Volco het ook moeilijk kreeg. Verdedigend stonden we nu wel op onze goede posities waardoor we beter gingen spelen en ook lange rally’s winnend wisten te winnen. We zijn dan ook blij met deze overwinning en het vertoonde spel.
Zaterdag 17 November spelen we om 14.30 uur in Exloo een uitwedstrijd tegen O.S.R.