Zaterdag 17 november speelden we een uitwedstrijd tegen de nummer vijf, O.S.R in Exloo. Het zou weer een zware opgave worden maar we gingen ervoor.

De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Roos, Iris, Noa & Floor. We begonnen goed aan de set en wisten een kleine voorsprong te nemen. O.S.R begon wat beter in de wedstrijd te komen met hun sterke serve waar we passend problemen mee hadden. We konden aanvallend geen vuist maken en moesten verdedigend veel werk verzetten. We kwamen tekort in deze set en verloren met 25-13.

De 2e set begonnen we met moed om meer aan aanvallen te komen. We kregen in deze set de deksel op onze neus, we kwamen in deze set niet aan spelen toe. De serve druk was te groot, we kregen er geen vat op en verloren deze set dan ook met 25-5.

De 3e set starten we met Ellen voor Iris en Maxime voor Roos. In deze set konden we goed mee komen met O.S.R we hadden de pass beter onder controle waardoor Jasmijn de aanvalsters beter wist te bereiken. Floor wist met haar sterke aanval en blokkering punten te maken. We konden dit niveau lang vast houden en verdedigend stonden we weer sterk te spelen. We wisten ook in de lange rally’s goed staande te houden en wisten die soms ook winnend af te sluiten. Tot 21-21 hielden we stand maar wisten deze set niet te pakken en verloren met 25-21.

De 4e set bleven we ook knokken maar liepen we snel achter de feiten aan, we hadden moeite om de pass onder controle te houden. We gaven alles maar O.S.R was te sterk vooral aanvallend waren ze de meerdere. Roos en Iris kwamen voor Maxime en Ellen alléén nog even voor de serve in het veld. Bij vlagen lieten we nog wel goede dingen zien, maar kwamen ook nu tekort en verloren met 25-13.

Een 4-0 nederlaag, waar misschien toch nog 1 setje in had gezeten. We moesten 3 sets duidelijk de meerdere erkennen in O.S.R , die wisten met hun serve en aanval ons constant onder druk te houden. De 3e set speelden we een sterke set maar wisten die jammer genoeg niet over de streep te trekken. Toch kunnen we terug kijken op deze wedstrijd dat iedereen er alles aan gedaan heeft om het maximale eruit te halen. We moeten dit jaar ook beschouwen als een leerjaar waarin we veel teams tegenkomen die 2e jaars B zijn en vooral aanvallend meer in huis hebben. Als we in elke wedstrijd het maximale eruit halen en progressie blijven maken dan zijn we op de goede weg.

Zaterdag 24 november spelen we om 12.00 uur thuis tegen de koploper Impala.