Zaterdag 24 November speelde B1 een wedstrijd tegen de koploper Impala. Na een week waarin we goed hebben getraind, hadden we afgesproken dat we er alles aan zouden doen om er een mooie wedstrijd van te maken en dat we vooral met lef bleven spelen.

De 1e set set starten we met Jasmijn, Melissa, Ellen, Iris, Maxime & Floor. We starten goed en speelden vanaf het begin met lef. De pass lag goed waardoor we ook aan aanvallen kwamen. Impala liet ook zien veel in hun mars te hebben en namen een 13-8 voorsprong . Na de time-out van Albert pakt de meiden het weer goed op en kwamen terug in de wedstrijd door een sterke serve serie. We werden kwamen aan het eind van de set tekort en verloren met 25-18.

De 2e set starten we met Roos in plaats van Ellen. We trokken de lijn door verdedigend speelden we sterk, maar wisten aanvallend niet het maximale eruit te halen. We bleven wel knokken voor elke bal en gingen voor elk punt . Ellen en Noa kwamen nog voor Iris en Maxime. We werden onder druk gezet door Impala met hun sterke serve waar we niet echt vat op kregen. De meiden bleven knokken voor elk punt maar Impala pakte ook deze set met 25-13.

De 3e set starten we met Jasmijn, Maxime, Roos, Ellen, Noa & Floor. Impala bleef ons onder druk houden, we moesten hard werken om onze punten te pakken. De meiden bleven verdedigend sterk spelen en Impala moest blijven gaan om aanvallend te scoren. We konden af en toe aanvallend nog wel wat laten zien maar was niet genoeg. We verloren ook deze set met 25-12.

De 4e set starten we met Jasmijn, Melissa, Maxime, Iris, Noa, & Floor. Vanaf het begin van de set speelden we sterk en wisten Impala het lastig te maken. De pass lag goed waardoor Jasmijn de aanvalsters goed wist te bereiken, en we ook met lef bleven aanvallen en de punten pakten. Het ging lang gelijk op er moest aan beide kanten geknokt worden voor elk punt. Mooie lange rally’s waarin we nog wel eens als winnaar uit de bus kwamen. De meiden bleven erin geloven dat we een set konden pakken tegen de koploper. Roos kwam nog voor Maxime speciaal voor de serve, hier had Impala nog moeite mee. Ellen kwam blokkerend Iris aflossen. We namen een 19-17 voorsprong en met een sterk spelende Floor die aanvallend en blokkerend haar punten pakten. Impala kwam toch weer terug tot 21-21, de meiden gingen ervoor en haalde soms bijna onmogelijke ballen van de vloer en wisten deze enerverende set met 25-23 over de streep te trekken.

Een 3-1 nederlaag tegen Impala maar het voelde als een overwinning op ons zelf waarin, de meiden hebben laten zien dat er veel volleybal in deze groep zit. Dit was een wedstrijd waarin iedereen heeft geknokt voor elk punt er zat veel beleving in we speelden met lef. Verdedigend speelden we een ijzersterke wedstrijd waardoor Impala er maar moeilijk door heen kwam. We hebben als team gespeeld en dan ook verdiende punt gepakt. Het was voor de coaches ook genieten om te zien dat de meiden met overtuiging en lef stonden te spelen.

Zaterdag 1 December spelen we om 12.00 uur thuis tegen VC Grijpskerk.