Afgelopen zaterdag mochten de dames het thuis opnemen tegen de nummer 7 uit de competitie: Set Up IJsselmuiden.

Tijdens de wedstrijd zijn de dames altijd gewend aan een bak fruit. Daniëlle had afgelopen zaterdag de taak om dit mee te nemen, alleen werd dit vergeten. Hierdoor had Daniëlle voor de wedstrijd al een appeltje te schillen met de volleybowl.

Na een goede warming-up en de komst van Sijvert de Boer kon de wedstrijd beginnen. Het eerste punt van de eerste set werd gemaakt door libero Lieke. Het ging verder gelijk op in de wedstrijd waarbij er lange rally’s waren. De dames van Flash wisten deze set te winnen met 25-19.

In de tweede set werd er door de dames van Flash meer met het eigen spel gespeeld dan in de eerste set. Er was veel servicedruk, er waren duidelijke afspraken betreft de blokkering en de verdediging en de ballen werden zowel hard als tactisch binnen de lijnen geslagen. Dit resulteerde in een snelle 25-10.

De derde set ging het wederom gelijk op. De dames van Flash probeerden meer variatie in het spel te brengen door de ‘Kees’ uit te proberen. Dit werkte, maar tegelijkertijd had Set Up veel ballen. Toch ging deze set met 25-20 naar Flash Nieuwleusen.

De laatste set was nog spannend, maar de dames van Flash wisten ook deze set naar zich toe te trekken met 25-20.

Blij, want er zijn weer 5 punten binnen alleen is het niveau nog niet altijd zoals het kan. Volgende week wordt er gespeeld tegen Vovem’90 in Emmeloord om 19.30. Support is altijd welkom!