Flash D2 rekende in de 3e ronde voor de beker opnieuw af tegen een 3e divisionist. Nadat eerder De Bevers D2 werd verslagen, versloeg het afgelopen donderdag Sneek D4 in een uitermate leuk en spannend duel  met 3-2.

Flash begon uitstekend aan de wedstrijd. Er was genoeg servedruk, passend liep het op rolletjes waardoor Melanie haar aanvalsters lekker kon aanspelen. Hierdoor kon Flash genoeg druk houden op het jonge team uit Sneek en hadden zij daar geen antwoord op. De dames uit Nieuwleusen hadden dan ook geen moeite om de 1e set binnen te halen met 25-17.

De 2e set verliep stukken moeizamer. Sneek bood veel meer tegenstand waar Flash het moeilijk mee kreeg.

De servicepas verliep moeizamer aan Flash zijde en aanvallend kon het ook niet echt een gat slaan in de defensie van Sneek. Deze set bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Sneek was uiteindelijk in deze set de gelukkigste met 23-25.

In de 3e set haalde Flash weer het niveau uit de eerste set, Flash had weinig te duchten van Sneek. Marit serveerde uitermate sterk zodat Sneek weinig tot aanvallen kwam. Flash maakte dankbaar gebruik van de geboden kans, met een aantal knappe aanvallen via Jennelien was deze set snel beslist met 25 -14.

Hoe anders kan het verkeren, Flash denderde door in de 4e set. Lisette bediende de aanvalsters prima en Danielle serveerde er lustig op los, geen vuiltje aan de lucht. Flash leek deze set ruim te gaan winnen, met zelfs een 19-7 op het scorebord. Maar daarna ging het geheel mis. De concentratie was weg en een fantastische service reeks van Sneek speelster Jeltje Sikma. Flash was compleet de weg kwijt en de fouten stapelden zich snel op. Ook de broodnodige time outs had niet het nodige effect op de dames. De riante voorsprong verdween net zo snel als Sinterklaas het land uit ging. Dit was ook een verdienste van Sneek, zij bleven geloof houden in goed resultaat. Het aanwezige publiek stond dan ook raar te kijken dat Sneek uiteindelijk met de setwinst er vandoor ging met 23-25.

Een 5e set waar niemand op gerekend had moest er aan te pas komen. Flash herstelde zich knap na de domper. Met meer lef en overtuiging speelde het deze set goed. Sneek daarentegen maakte een paar onnodige fouten. Flash maakte het daarna keurig af, al had het daarvoor wel vier matchpoints nodig. Maar niemand die zich daar achteraf druk om maakte.

Op naar de volgende ronde waar Flash D2 het in een uitwedstrijd moeten opnemen tegen een klasse hoger spelend Dalen D1. Wanneer deze gespeeld gaat worden is op dit moment nog niet bekend.

Bij deze nog hartelijk bedankt aan het aanwezige publiek voor nodige en sportieve  aanmoedigingen. Ook willen wij scheidsrechter Bálazs Mánfai complimenteren voor een uiterst sterk gefloten wedstrijd.

Wilt u  Flash Nieuwleusen D2 dit jaar nog een keer zien spelen? Op 15 December speelt het thuis tegen Joure D1 aanvang 16.00 uur.