Zaterdag 15 December speelde B1 hun laatste wedstrijd van dit jaar tegen de nr.5 Wesseling Dok B2. De meiden waren allemaal vroeg op pad voor het verkopen van kerstbroden voor Flash. Na een week waarin we niet volledig hebben kunnen trainen, i.v.m activiteiten voor school.
De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Roos, Iris, Maxime & Floor. We starten goed aan de wedstrijd hadden de pas goed onder controle en wist Jasmijn de aanvalsters goed te bereiken. We  konden daardoor aanvallend Dok goed onder druk houden. De teams waren aan elkaar gewaagd en met sterk spelende Maxime en Iris wisten we deze spannende set met 25-22 binnen te slepen.
De 2e set knokten beide teams voor hun punten met mooie lange rally’s tot gevolg. Vanaf het begin ging het gelijk op, we konden aanvallend niet altijd de druk houden, maar met een sterk verdedigende Melissa wisten we veel ballen van de grond te houden. Roos bleef sterk serveren waardoor we goed in deze set bleven, maar uiteindelijk moesten we ons toch de meerdere erkennen in Dok, die wonnen deze set nu met 25-22.
De 3e set starten we met Ellen voor Floor en Noa voor Roos. We kregen vanaf het begin geen vat op de serve van Dok, waardoor we constant achter de feiten aanliepen. Dok nam al snel een grote voorsprong ondanks dat wel bleven vechten waren ze meerdere in deze set en wonnen met 25-13.
De 4e starten we met Iris, Melissa, Roos, Ellen, Noa & Floor. We pakten vanaf het begin weer goed op en namen al snel een grote voorsprong mede door de sterke serve van Ellen. De pass lag goed waardoor we aanvallend goed konden doordrukken. Noa wist aanvallend ook nu haar punten te maken. Bij een voorsprong van 18-10 waren we ineens de controle op sterke serve van Dok kwijt. Met Maxime verdedigend voor Floor probeerden we alles onder controle te krijgen maar dit lukte niet echt. Jasmijn kwam nog voor Iris het spelverdelen overnemen. Dok bleef sterk serveren en liep uit van 18-10 achterstand naar 20-18 voorsprong. Bij de stand van 24-22 kreeg Dok hun 1e matchpoint. We gaven niet op en knokten ons terug naar 24-24. Bij de stand van 25-24 kreeg Dok opnieuw een matchpoint, ook deze pakten we weer terug en kwamen op setpoint van 26-25. Met een mooie bal van Jasmijn op de 3- meterlijn wist Noa deze met een mooie aanval af te maken en wisten deze enerverende set alsnog met 27-25 te winnen.
De 5e set moest de beslissing brengen vanaf het begin stonden we er weer de pass lag goed waardoor we aanvallend met een sterk spelende Floor die aanvallend en blokkerend haar draai weer had gevonden. We bleven geconcentreerd spelen en bij 8-5 voorsprong wisselden we van kant. We gaven niets meer weg aan het eind van de set kwam Maxime verdedigend nog in het veld voor een goed spelende Roos en wonnen ook deze set met 15-8.
Een mooie zwaar bevochten 3-2 winst, waarvoor we diep moesten gaan. We speelden als team een gaven niet op, het is knap om te zien dat we na dik verlies in de 3e set weer sterk terug komen. De strijdlust aan het einde van de 4e set was mooi om te zien en deze alsnog wisten binnen te slepen. Een knappe 3-2 overwinning op de nr.5 Dok die 15 punten meer hadden in de stand. Des te knapper deze mooie 3-2 overwinning. We staan nu op een knappe 7e plaats en terug kijkend op de 1e helft kunnen we heel tevreden zijn. Een sterke start daarna een mindere periode waarin we geen goede drive hadden en onnodig punten lieten liggen. De laatste 5 wedstrijden staan we weer sterk te spelen en hebben dan ook 13 van 17 totaal aantal punten binnen gesleept .
De meiden hadden na de wedstrijd voor beide trainers/coaches nog een mooi pakket als dank voor de wedstrijden en trainingen. Albert en ik hebben het graag gedaan en zien de stijgende lijn  in dit team en willen dit de 2e helft graag doortrekken.