Afgelopen zaterdag moest het tweede dames team van Flash Nieuwleusen naar Rouveen. Daar moesten ze het opnemen tegen Rouveen D1. Na het weggegeven puntje van vorige wedstrijd tegen Dalfsen, waren de meiden er op gebrand om 5 punten mee te nemen naar Nieuwleusen

De eerste set startte coach Wim Sibelt met Melanie als spelverdeler, Jennelien en Simone op midden, Daniëlle op diagonaal, Ilona en Judith op buiten en Lieke als libero. De wedstrijd ging gelijk op. Er waren veel servicefouten aan de kant van Flash, waardoor Rouveen de kans had om de voorsprong te pakken. Wim vroeg een time-out aan en de boodschap was duidelijk, we moesten onze eigen spel spelen en Rouveen juist de fouten laten maken. Na een spannend einde trok Flash aan het langste eind met een stand van 24-26.

De 2e set kwam Marit in het veld voor Daniëlle. Flash begon haar eigen spel te laten zien. De sterk spelende Judith liet haar verdedigingskunsten in het achterveld zien. Sowieso stond het passend en verdedigend goed, waardoor de spelverdeelster de aanvallers goed kon bedienen. De ballen werden er hard en slim ingeslagen. Mede dankzij de goede service reeks van Ilona, werd deze set gewonnen met 12-25.

De derde set werd gestart met dezelfde samenstelling. Het begin was weer wat moeizaam, maar de knop ging snel om bij de dames uit Nieuwleusen. Het eigen spel was op sommige momenten goed te zien. Marit had een goede service reeks waardoor Wim, Iris Kooiker uit dames 3, speelminuten gunde. Iris pakte het prima op en maakte een goede indruk. Marit serveerde de set uit. Flash won met 14-26.

De 4e set ging weer gelijk op in het begin. Iris speelde goed en was alert aan het net. Serverend zette Flash Rouveen weer goed onder druk. De set werd vrij makkelijk gewonnen met 16-25.

De 5 punten konden mee naar Nieuwleusen, waardoor Wim ook lekker weekend kon vieren! Helaas voor Wim moest er nog wel een kratje bier worden afgetikt!

Aanstaande woensdag wordt er gestreden voor de beker. Flash Nieuwleusen Dames 2 moet dan om 20:30 uur in Dalen spelen.

Volgende week zaterdag is er weer competitie en moeten de dames weer thuis spelen om 16:00 uur.

Support is bij beide wedstrijden welkom!