Flash Nieuwleusen dendert maar door in het bekertoernooi.

Vorige week woensdag  versloeg  het  Dalen D1 met maar liefst 0 -3.

Flash was ruim op tijd aanwezig in Dalen . Waar het normaliter nog effe een bakkie gaat doen bleek dat op deze avond niet te kunnen . Tijdens deze  officiële wedstrijd was de kantine gesloten .  Ook het aanwezige publiek  had hier graag gebruik van willen maken .

Maar ja dan maar vroeg tenue aan en knallen. Voor deze wedstrijd was Danielle helaas afwezig  en Marit kwam niet geheel fit uit de warming up. Gelukkig was Marieke mee uit D3 ,die haar op uitstekende wijze verving.

Flash had zich goed voorbereid op het spel van Dalen . Dalen dat scherp serveert en die beschikt over goede middenaanvallers. Maar Flash had de serve prima onder controle . De passes kwamen uitstekend bij spelverdeler Melanie . Zij wist dan ook met veel variatie haar aanvallers te bedienen .  Ook serverend deed Flash het prima. De passlijn  van Dalen werd flink onder druk gezet, waardoor zij  nooit in het gewenste ritme kon komen . Flash sloeg dan ook met veel enthousiasme de punten aaneen . Dalen had het nakijken 17 -25.

In de 2e set kreeg Flash het wat lastiger . Flash kon niet de gewenste druk houden op de verdedigers van Dalen ,waardoor zij veelvuldig haar midspeelsters konden aanspelen .  Hier had Flash het verdedigend moeilijk mee. Met ook nog een paar ongelukkige ballen en persoonlijke fouten zette Flash de tegenstander  op het juiste spoor. Gelukkig door hard te blijven werken kwam Flash aan eind van deze set goed terug . En door een uitstekend blok van Simone en een strakke serve van Marieke won  Flash deze set nipt 24-26.

In de 3e set  kwam  Dalen er eigenlijk niet meer aan te pas . Melanie serveerde naar hartenlust , Ilona, Judith en Marieke sloegen aan de buitenkant de punten aaneen . Libero Lieke stond uitstekend te verdedigen  en  Jennelien en Simone  vonden regelmatig een gaatje in de verdediging  van Dalen .

Flash had een grote voorsprong en liet tegen het eind de teugels wat vieren . Dalen kwam nog iets terug maar Flash maakte het bekwaam af.  20 -25.

Een klinkende 0-3 zege  op deze 3e divisionist.

In de kwart Finale moet Flash Nieuwleusen D2 opnieuw uit . Flash neemt het dan op tegen de winnaar tussen  De Meeuwen D1 (Zuidhorn  GR) en  AVC’69 D1 (Akkrum FR).

Datum en tijd is op dit moment niet bekend.