Zaterdag 9 Februari speelden we een thuiswedstrijd tegen Sudosa/Desto B2. We hadden nog wat goed te maken in de eerste wedstrijd tegen Sudosa werden we van de mat gespeeld. De drive en het geloof in eigen kunnen zou belangrijk worden.

De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Roos, Iris, Noa & Ellen. We begonnen heel matig en met weinig overtuiging. Sudosa gooide gelijk vanaf het begin de druk op ons. We kwamen niet onder de druk weg en de pass liep niet. We hadden in deze set weinig te vertellen en verloren kansloos met 25-8.

De 2e set starten we met Maxime en Floor voor Roos en Melissa, ook nu starten we ook weer onder ons niveau en Sudosa nam al snel een 10-3 voorsprong. Na een time-out om de puntjes weer op de i zetten stond er een team dat er in begon te geloven. Met Jasmijn aan de serve maakten we al snel de achterstand goed. De pass werd ineens wel goed verzorgd en met een sterk spelende Jasmijn wist de aanvalsters goed te bereiken. We knokten ons helemaal terug in de wedstrijd we lieten een hoog niveau zien. We bleven sterk spelen en wisten deze set met 25-19 te winnen.

De 3e set begon Sudosa weer sterk en we liepen achter de feiten aan ook nu waren we weer een time-out nodig bij een 8-3 achterstand. We moesten even wakker geschud worden en lieten ook nu zien dat we konden knokken met een sterk spelende Noa die zowel verdedigend als aanvallend sterk stond te spelen. We maakten de achterstand weer goed en kwamen weer terug tot 12-12. Het werd een enerverende strijd tussen 2 teams die tot het uiterste gingen. Melissa kwam een goed spelende Ellen vervangen en pakte dat gelijk uitstekend op. Sudosa nam toch weer 4 punten voorsprong ook dit wisten we weer ongedaan te maken en kwamen nog op setpoint bij 25-24, maar wisten dit niet verzilveren en verloren met 27-25.

De 4e set starten we met Roos in plaats van Iris, we begonnen sterk aan deze set en wisten Sudosa goed onder druk te zetten en wisten een voorsprong te nemen. Met Maxime die verdedigend sterk stond te spelen bleven we een hoog niveau houden. Floor wist blokkerend en aanvallend haar punten te pakken. We kwamen nog op 19-12 voorsprong maar konden het niet vast houden. We kregen grip op de sterke buitenaanvalster van Sudosa die bijna alle ballen kreeg. Wat we ook probeerden we wisten niet onder de druk van Sudosa uit te komen en verloren met 25-22.

Een 3-1 verlies waar meer in had gezeten, maar desondanks een groot compliment naar de meiden toe die karakter hebben getoond. Na een matige 1e set lieten we zien dat we tot veel in staat als we maar met lef en als team gaan spelen. Alle speelsters hebben na een matig begin laten zien dat ze kunnen knokken en een hoog niveau laten zien. Wij als coaches kijken met gemengde gevoelens terug naar deze wedstrijd een teleurstellende matig begin maar trots wat de meiden in de 2e set na een achterstand van 10-3 hebben laten zien. Super om te zien hoe de speelsters zich blijven ontwikkelen.