Vooraf een mooi affiche. De nr1 V. C .Zwolle D4 tegen Flash Nieuwleusen D2 de Nummer 2 in de promotieklasse. Maar een echte wedstrijd werd het nimmer VC Zwolle D4 was veel te sterk en won overtuigend met 4-0.

Flash dat gehavend aan de wedstrijd begon, Marit en Judith genoten van een vakantie en Danielle en Nathalie zijn beide geblesseerd.  Gelukkig waren Lisa ,Suzan, en Marieke bereid om zich voor deze wedstrijd beschikbaar te stellen.

Flash begon nog wel overtuigend aan de wedstrijd en pakte een kleine voorsprong. Maar die verdween als sneeuw door de zon. Zwolle spelend met veel servedruk bracht Flash aan het wankelen. Passend verliep het niet zoals gewend en daardoor kwam het aanvallende deel er niet echt uit. Zwolle met ex eredivisie spelverdeelster Eline Kieftenbeld in haar gelederen wist hier wel raad mee. Zij bediende haar aanvallers op uitstekende wijze waardoor er soms voor Flash geen houden aan was. De 1e set was dan ook snel gespeeld 25-13.

De 2e set beet Flash meer van zich. De dames uit Nieuwleusen hielden toch enige druk op Zwolle waardoor ook zij het lastig kregen. Maar helaas door enkele onnodige fouten deed Flash zichzelf tekort. Zwolle profiteerde optimaal van dit buiten kansje. Zij  kregen de bal op een presenteer blaadje en sloegen hard toe. 25-17.

De 3e en 4e set was het wel gedaan met Flash. Veel te veel service fouten en een frivool spelend Zwolle kreeg Flash niet meer in het gewenste ritme. Daardoor een 25 -10 en 25-16 op de borden.

Flash Nieuwleusen D2 zal komende weken de wonden moeten helen.

De dames zullen samen met scheidend trainer /coach Wim Sibelt alles in het werk stellen om de 2e plaats te behouden om zodoende p/d wedstrijden af te dwingen .

De eerst volgende wedstrijd staat gepland op maandagavond 4 maart. Het betreft hier de kwartfinale van de beker. Dan neemt Flash D2 het in een uitwedstrijd op tegen De Meeuwen. Aanvang om 20.30 in Zuidhorn. (GR)

En op 9 maart staat de wedstrijd tegen nr 3 SVM D1 op het programma .Aanvang in De Spil is om 16.00 uur. Hierbij kunnen wij uw steun goed gebruiken tot dan !!!