Zaterdag 9 Maart speelde B1 een thuiswedstrijd tegen de nr.3  O.S.R uit Exloo. Het onderlinge verschil was 34 punten, de vorige ontmoeting hadden we vrij kansloos verloren. We hadden vorige week een matige wedstrijd gespeeld tegen Volco en terecht met 4-0 verloren. Een mooie uitdaging om tegen O.S.R  te laten zien wat we in onze mars hebben.

De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Roos, Iris, Maxime & Floor. We kwamen goed uit de startblokken, speelden vanaf het begin met lef. Met een sterke serve en goed volleybal wisten we O.S.R goed onder druk te zetten en namen al snel 4 punten voorsprong. Door een sterke pass en goede verdediging wisten we dit vast te houden. Aanvallend toonden we lef en wisten hiermee ook de nodigde punten te maken. Deze set trokken we met 25-21 naar ons toe.

De 2e set trokken we de lijn goed door, maar ook O.S.R liet zich ook gelden de terams waren aan elkaar gewaagd. We lieten een hoog niveau zien, waardoor we goed in de wedstrijd konden blijven. We knokten voor elk punt en met en sterke verdediging wisten we ook nu een kleine voorsprong te pakken. Aan het eind van de set kwam O.S.R beter in de wedstrijd hadden meer serve druk, waar we moeite mee hadden om onder controle te krijgen, met Noa voor Roos wilden we proberen om het nog om te draaien. Uiteindelijk wist O.S.R deze set toch met 25-22 naar zich toe te trekken.

De 3e set starten we met Ellen in de diagonaal in plaats van Iris en Noa en Maxime wisselden van positie. We bleven een goed niveau houden wisten onze punten te maken de pass kregen we wat moeilijker onder controle. Als team knokten we ons elke keer weer terug in de wedstrijd, maar O.S.R bleef de bovenliggende ploeg, we lieten niet ons hoofd hangen en bleven voor elk punt gaan. Iris kwam Floor verdedigend nog even aflossen en wisten nog wel de pass beter onder controle te krijgen, maar verloren deze set met 25-18.

De 4e set starten we met Iris weer op de diagonaal en met Ellen op de mid in plaats van Melissa. Deze set waren de teams ook weer aan elkaar gewaagd, al liep O.S.R al snel 3 punten uit we bleven in een goed resultaat geloven. Verdedigend bleven we sterk spelen er werden bijn onmogelijke ballen van de grond gehaald. We gaven alles ook aanvallend lieten we mooie dingen zien en met een sterk spelende Jasmijn die afwisselend alle posities goed wist te bereiken. Aan eind van de set kwam Roos nog voor de sterk spelende Maxime in het veld. We kwamen ook in deze set net te kort en verloren de set met 25-20.

We kunnen terug kijken op een sterke wedstrijd waarin elke speelster een goed niveau heeft laten zien. Het was voor de coaches genieten  dat de meiden een goed niveau op de mat legden en als individu en als team goed presteerde.

Zaterdag 16 Maart spelen we om 14.30 uur een uitwedstrijd in Leek tegen de koploper Impala.