Zaterdag 13 April speelden we onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen Dio/Oosterwolde. De 1e wedstrijd hadden we in een thriller met 3-2 gewonnen, dat was de 1e wedstrijd van de competitie. We waren benieuwd of dit ook weer zo’n spannende wedstrijd zou worden. We moesten het nog steeds doen zonder de geblesseerde Iris, die voorlopig nog is uitgeschakeld door een enkelblessure.

De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Ellen, Roos, Maxime & Floor. We begonnen wel goed aan de wedstrijd, in het begin ging nog wel gelijk op mede door een sterke serve van Roos. In loop van de set wisten Dio ons het knap lastig te maken door hun sterke serve en aanval. Verdedigend wisten we nog wel veel van de grond te halen, maar aanvallend kwamen we er maar met moeite door. Dio pakt dan ook deze set met 25-14.

De 2e set kwam Noa in het veld op de buitenkant en Maxime stond weer op haar eigen positie te spelen. Deze was vergelijkbaar met de 1e set in het begin kwamen we al snel 5 punten achter maar wisten dit met goed volleybal weer recht te trekken.  Dio bleef sterk serveren waar we moeite mee hadden om een goede pass te verzorgen. Met sterk spelende Jasmijn die uit moeilijke ballen toch weer goede set-ups wist te maken. Ook in deze set waren verdedigend sterk vooral Melissa en Maxime haalden bijna alles van de vloer, maar aanvallend kwamen we nog te kort. Dio wist ook deze set met 25-15 te winnen.

De 3e set kwam Ellen op de diagonaal in plaats van Roos te spelen, vanaf begin van de set waren de teams aan elkaar gewaagd we speelden aanvallend beter onder aanvoering van Noa wisten we nu aanvallend wel onze punten te maken. In deze konden we hun sterke midspeelster ook goed afstappen met een paar killingsblok van Floor die ook aanvallend er een paar keer goed door kwam. Met een sterke serve van Ellen pakten we een voorsprong en deze gaven we niet meer weg en trokken deze set met 25-20 naar ons toe.

De 4e set lieten we alles zo staan om te proberen er alsnog een 5e set eruit te slepen. We begonnen sterk aan de set door een sterke serve van Melissa en Jasmijn namen we al snel 6 punten voorsprong. Dio gaf ook niet op en probeerden ons onder druk te houden. We wisten daarin het begin een goed antwoord op te geven door zelf goed verdedigend en aanvallend te blijven spelen. Punt voor punt wist Dio toch in te lopen en een voorsprong te pakken en uiteindelijk deze set met 25-20 te winnen.

Een 3-1 verlies in de laatste competitie wedstrijd tegen Dio/Oosterwolde wat niet helemaal nodig was, we kwamen de eerste 2 sets te kort omdat we te afwachtend stonden spelen. Met wat meer lef hadden we hier een hoger niveau neer kunnen zetten. We maakten soms onnodige fouten waardoor we het ons zelf moeilijk maakten. Zoals wel vaker dit seizoen wist het team de wedstrijd weer volledig om te draaien. Vanaf de 3e set begon de drive weer in het team te komen, knokten als team voor elke bal en werden soms bijna onmogelijke ballen alsnog gehaald. Het niveau werd hoger en het was mooi om te zien wat de meiden in  hun mars hebben, alleen jammer dat ze het niet vanaf het begin doen. Een 5e set had er zeker ingezeten, we lieten jammer genoeg de 4e set na een goed begin uit onze vingers glippen.

We willen ook onze trouwe supporters bedanken voor alle steun en hun enthousiasme en ook Martine Bisschop die weer prachtige foto’s van deze wedstrijd heeft gemaakt.

Dit was voor mij mijn laatste wedstrijd, heb besloten om na 40 jaar training geven er voorlopig een rust periode in te lasten. Ik heb met veel plezier training gegeven aan het  talentvolle B1 team. Een groep meiden die dit seizoen allemaal veel progressie hebben gemaakt, het was genieten om met deze groep te mogen werken. Noa, Jasmijn, Maxime, Iris, Melissa, Floor, Ellen, Roos en Albert bedankt.