De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2019 – 2020 stond 21 september op het programma voor het eerste damesteam van Flash. Evenals een aantal wijzigingen in de selectie, met vier nieuwe speelsters, heeft dames 1 dit seizoen ook een nieuwe trainer/coach, Stefan Luchtenberg. De nieuwe speelsters in de selectie zijn Melanie Mijnheer (spelverdeelster), Marit van der Woude (diagonaal), Suzan Vasse (midden) en Korien Hovenga (libero).
Naast al deze wijzigingen heeft de Nevobo ook een wijziging doorgevoerd. De dames uit Nieuwleusen hoeven nu niet meer naar Groningen te rijden (wat voorgaande seizoenen gebruikelijk was), maar zijn ingedeeld in een andere regio waardoor de meer omliggende steden en dorpen bezocht zullen gaan worden in combinatie met een aantal teams uit de Polder/Friesland.
Zaterdag was het de beurt aan VC Zwolle dames 4 om een bezoekje te brengen aan de Spil. Een voor Nieuwleusen nog redelijk onbekend team, op een oefenwedstrijdje na. Al bleek de selectie van Zwolle uit veel ‘nieuwe’ speelsters te bestaan.

Daar was het langverwachte moment aangebroken, de eerste set van het nieuwe seizoen stond op het punt van beginnen. De dames begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. De sfeer zat er tijdens deze eerste set goed in en al vrij snel werd duidelijk dat Zwolle het lastig had met de service van de dames uit Nieuwleusen. De dames wisten de tegenstander goed onder druk te zetten, waardoor Nieuwleusen haar eigen spel kon bepalen en Zwolle moeite had in de wedstrijd te komen. De eerste set werd dan ook met  overtuigende cijfers gewonnen: 25 – 13.

De tweede set leek een kopie van de eerste set, Flash kon haar eigen spel vasthouden waardoor Zwolle niet in de wedstrijd leek te komen. Ook deze set werd met ruimte cijfers gewonnen:25 –  12.

De derde set, altijd lastig. Hier zie je nog wel eens dat teams het lastig krijgen ook al hebben ze de eerste twee sets ruim gewonnen. Dit leek ook even het geval aan de kant van Nieuwleusen, waar de dames een momentje hadden dat ze wat meer moeite kregen om de bal onder controle te krijgen en tot scoren te komen. Echter was dit moment van korte duur en wist Flash ook deze set met ruime cijfers binnen te halen:25 – 16.

Dit betekende dat de eerste overwinning van het seizoen een feit was, maar de dames wilden natuurlijk ook die laatste set winnen. De laatste set zag er anders uit dan de vorige drie sets. Flash kreeg wat meer moeite hun eigen spel vast te houden en Zwolle leek beter in de wedstrijd te komen. De rally’s werden langer en Zwolle wist meerdere punten op rij te scoren. De hele set liep de stand dan ook gelijk op. Na een aantal wissels bleef de stand gelijk op lopen, waarbij Nieuwleusen uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Met minder overtuigende cijfers weliswaar, maar de 4-0 was een feit nadat de stand 25 – 23 op het scorebord zichtbaar was.

Een prima start van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, al zijn er natuurlijk nog genoeg verbeterpunten. We hopen deze verbeterpunten mee te kunnen nemen naar Friesland. Zaterdag 28 september reizen de dames namelijk af naar Sneek, waar 15.00 uur de wedstrijd tegen Sneek dames 3 op het programma staat. We kunnen de support gebruiken, dus mocht u in de gelegenheid zijn, dan zijn jullie van harte welkom!