In de 2e speelronde van deze competitie stond er al een rasechte derby tussen Oud en Nieuw geprogrammeerd. En een echte derby werd het, met alle trucjes die daarbij horen. Zo werden we, onder het mom van ‘de voorgaande wedstrijd loopt uit’, extreem lang vastgehouden in de kantine alwaar we bloot werden gesteld aan een continue stroom van ‘senioren’ op weg naar het toilet. Had Oudleusen tactisch Jan D. in, wat leek op, een scheidsrechter shirt bij de toegang tot het veld geposteerd, hadden ze Ilona B. uit Dames 2 gekloond en in een Ouvol shirt uitgedost, kortom geen enkel middel werd geschuwd om Flash uit balans te brengen.

Maar wij lieten ons ook niet onbetuigd, alhoewel het vernielen van het plafond door Maxine misschien een stapje te ver ging. Maar goed, met 3 kwartier vertraging, niet Jan als scheids en naar achteraf bleek zusje Marleen B. (je houdt ze ook niet uit elkaar hè), stuurden de beide veldheren hun gladiatoressen de arena in voor een potje vrij worstelen. En een worsteling werd het, maar voor beide teams gold; vooral met zichzelf. Maar onder, of misschien wel dankzij, de bezielende leiding van de generale staf van Flash, die met vlijmscherpe aanwijzingen als, ‘euh het moet beter’, ‘hup flash’ en ‘Marcha HELLUP!’ de dames op het juiste spoor hielp, wist Nieuw aan het langste eind te trekken. En nadat de kruitdampen waren opgetrokken en beide teams de gewonden van het slagveld hadden gesleept (beide teams 1), kon er een 1-3 overwinning op het wedstrijdformulier worden genoteerd.

Het zou ook kunnen dat de uitstekende invalbeurten van de wissels, Jil nog bedankt, en de vechtersmentaliteit van de dames een rolletje hebben gespeeld in deze overwinning, maar dat moet je dan wel in goede banen leiden hè 😉. In ieder geval, 2 wedstrijden gespeeld 9 punten in de pocket en Oktober de 5e komt de nummer één op bezoek in Nieuwleusen.

Rest ons nog de massaal aanwezige supportersschare te bedanken voor de onvermoeibare aanmoedigingen. ‘We zien jullie graag 5 oktober 18.00u in Nieuwleusen weer.