Zaterdag 26 september speelden we onze 1e thuiswedstrijd in De Spil.
Dames 2 kreeg in deze wedstrijd versterking van midspeelster Anne-Karlijn Schuurman van Dames 3.
We hebben maar 2 midspeelsters dan is het wel fijn als er een extra midspeelster bij is.
In deze 1e thuiswedstrijd mochten we het opnemen tegen het 1e Dames team van Smash/Beilen, die ook hun 1e wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen.
In voorbereiding hadden we al tegen elkaar gespeeld, en wel gewonnen al waren de teams wel aan elkaar gewaagd. Het kon een mooie pot worden.

De 1e set starten we met Sterre, Iris, Linsey, Suzan, Daniëlle, Judith & Ingrid als libero. Smash nam al snel een kleine voorsprong, wij moesten als een diesel nog even op gang komen. De Dames maakten snel de achterstand goed en bleven constant spelen en met een sterke serve waar Smash geen antwoord op had. We trokken deze set met 25-17 naar ons toe.

De 2e set trokken we deze lijn goed door kregen wel meer tegenstand. De pass lag goed waardoor Iris de aanvalsters goed wist te bereiken. We bleven sterk serveren daar had Smash de nodige moeite mee. Voor elk punt moesten we hard blijven werken, vooral op hun midspeelster kreeg we maar geen vat op. We wisten 3 punten voorsprong te pakken en bleven dat vast houden en wonnen met 25-20 ook deze set.

De 3e set trokken we de lijn goed door met een sterk serverende Lynsey waar Smash geen vat op kreeg liepen we al snel uit naar een 14-3 voorsprong. De pass lag uitstekend en verdedigend lieten we maar weinig steken vallen. Daphne en Jil kwamen nog voor Daniëlle en Judith in het veld. We bleven in hoog tempo sterk spelen en wonnen deze set vrij eenvoudig met 25-14.

De 4e set starten we met Jil en Anne-Karlijn voor Linsey en Sterre. We wilden ook deze set winnen om alle punten in Nieuwleusen te houden. Deze set liep anders dan vorige sets. We moesten knokken voor elk punt en de servedruk viel wat weg waardoor we het ons zelf lastig maakten. Smash kreeg weer het gevoel dat ze nog een set konden pakken. Het spel ging gelijk op het werd een gelijk opgaande strijd. Smash bleef scoren op de mid en daar tegen over hadden wij Judith en Suzan waar Smash maar weinig vat op kregen. Bij de stand van 24-24 wisten we met 3 mansblok de mid van Smash te stoppen. Nu wilden we ook het laatste punt over de streep te trekken, maar helaas lukte ons dat en trok Smash de laatste set met 27-25 naar zich toe.

Een 3-1 verdiende winst voelde na zo’n 4e set wat minder net of we verloren hadden. De Dames hebben de eerste 3 sets een hoog niveau laten zien, waarin ik kon genieten van mooie aanvallen en een sterke verdediging. De 4e set was de servedruk van ons minder, waardoor we Smash in de wedstrijd lieten terug komen. Ondanks een set verlies ben ik tevreden wat de Dames hebben laten zien. Anne-Karlijn bedankt voor je sterke invalbeurt bij Dames 2.

Zaterdag 3 oktober mogen wij op bezoek in Lemelerveld bij onze mede koploper De Bevers.