Zaterdag 3 Oktober speelden we in Lemelerveld , door de aanscherpen van de corona regels moesten we in de sporthal mondkapjes dragen. Zodra we het veld opstapten voor de warming-up mochten ze weer af. Zonder publiek was het een stille bedoeling, hopelijk mogen over een paar weken er weer supporters bij zijn. Het zal afwachten waar het naar toe gaat, zolang we maar ons mooie sport kunnen en mogen blijven spelen. De Bevers D3 was onze opponent en de bespreking vooraf werd al aangegeven dat het een moeilijke pot zou kunnen worden. De Bevers heeft een team dat veel ervaring heeft en taktisch sterk kan spelen. We waren dus gewaarschuwd.
De 1e set starten we met Iris, Linsey, Suzan, Daniëlle, Judith, Sterre en Ingrid als libero. We starten sterk en namen al snel een voorsprong en wisten met onze serve De Bevers goed onder druk te houden. Met een Judith en Linsey op de buitenkant wisten we onze punten te scoren. De Bevers had in het begin moeite om er controle op te krijgen. We hadden al snel 6 punten voorsprong , maar aan eind van de set kwam De Bevers sterk terug. De pass hadden even wat moeite mee goed te brengen waardoor we aanvallend even niet meer konden brengen en teveel taktisch moesten spelen. Het werd een spannend slot van de set en met Lisette voor Iris wisten we de set toch met 25-23 te pakken.
De 2e set starten we weer met Iris als spelverdeelster. We namen gelijk het initiatief en met onze  serve druk wisten we het De Bevers moeilijk te maken. We bleven in een hoog tempo spelen met een sterk spelende Iris die de aanvalsters goed wist te bereiken. Liepen we snel uit, en we wisten dit de hele set vast te houden en wonnen deze set overtuigend met 25-12.
De 3e set starten we met Jil in plaats van Linsey, het zou een hele andere set worden. We liepen al snel achter de feiten aan. De Bevers ging uit een ander vaatje tappen en wisten met hun aanval en taktisch het ons moeilijk te maken. De pass lag nog wel goed maar we wisten aanvallend er maar moeilijk door te komen, alles werd bijna van de grond gehaald. We moesten knokken voor elk punt en gaven soms te makkelijk de ballen weg. De Bevers nam een 4 punten voorsprong we knokten ons wel weer terug in de wedstrijd. De Bevers pakten toch weer een voorsprong met een paar wissels probeerden we het tij nog te keren maar het lukte ons niet en verloren met 25-20.
De 4e set starten we met Lisette, Linsey, Suzan, Daphne, Judith, Anne-Karlijn en Ingrid als libero. We begonnen beter aan de set en nam en al snel een 7-4 voorsprong. De Bevers kwam toch weer terug in de wedstrijd maar we bleven aan de goede kant van de score. Met een sterk spelende Ingrid als libero wisten we verdedigend een goed antwoord te geven op de hun aanval en tactisch ballen. Het werd een gevecht met hoog niveau, met lange rally’s waarin beide teams soms de bijna onmogelijke ballen nog wisten te halen. Het ging tot aan het eind gelijk op we bleven als team knokken voor elk punt en wisten deze enerverende en spannende set met 25-23 naar ons toe te trekken.
Een zwaar bevochten 3-1 winst waarin we hebben laten zien dat we een hoog niveau kunnen halen. Het een was enerverende wedstrijd waar alles in zat en iedereen knokte om dit resultaat binnen te slepen. Tegen een team zoals De Bevers moet je blijven aanvallen ook al moet je soms wel 3 x aanvallen voordat je een punt binnen sleept, dat hebben de Dames dan ook constant gedaan en af en toe taktisch ook de nodige punten gescoord.  Ik ben dan ook super tevreden wat ze vandaag lieten zien, ze hebben als team voor en met elkaar geknokt voor dit mooi resultaat. 👍👍👏👏 Dank aan Lisette en Anne-Karlijn die ook hun bijdrage hebben geleverd aan deze winst.💪🏻💪🏻
Maandag spelen we een oefenwedstrijd in Ommen tegen Volco en zaterdag spelen we om 16.00 uur een thuiswedstrijd tegen Flash/Veendam.