VC Zwolle te sterk voor MB1
Zaterdag 25 september moesten we om 8.00 uur al vertrekken naar Zwolle. We waren bijna weggegaan zonder Marit, maar gelukkig was ze nog net op tijd om in te stappen. VC Zwolle was onze tegenstander met bijna allemaal speelsters die meer trainingsuren maken dan wij. Het zou een zware wedstrijd worden.
De 1e set startten we met Eryn, Lieke, Marit, Myrle, Lynn & Celine. We begonnen sterk. We namen een paar punten voorsprong en bleven sterk spelen tegen VC Zwolle. We bleven passend goed spelen en wisten ook aanvallend onze punten te maken. De meiden bleven goed volleyballen, maar uiteindelijk kwamen we toch te kort en verloren we met 25-17.
De 2e set startten we met Eryn, Zita, Marit, Naomi, Lynn & Mirthe. In deze set was VC Zwolle duidelijk te sterk voor ons, maar ondanks dat wisten we toch steeds een hoog niveau te halen. Waar we konden bleven we aanvallen. Passend ging het goed, maar in de rally’s was VC Zwolle te sterk. Deze set verloren we met 25-10.
De 3e set begon Myrle als spelverdeelster i.p.v Eryn en op de mid startten we met Celine voor Marit. Lieke begon i.p.v Lynn. We zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd met mooie aanvallen en een sterke blokkering van Mirthe. We wisten de nodige punten binnen te halen. Tot 15-15 konden we goed mee komen. Verdedigend lieten we ook goede dingen zien en vochten als team om elke bal te halen. Helaas wist VC Zwolle ook deze set naar zich toe te trekken met 25-19.
De 4e set startten we met Eryn, Lieke, Marit, Myrle, Lynn & Celine. Deze set bleven we sterk spelen waarin Lynn verdedigend sterk stond te spelen. We bleven goed spelen en bleven knokken in elke rally om punten te pakken. VC Zwolle was toch een maatje te groot voor ons en we verloren ook deze set met 25-14.
Een 4-0 nederlaag. VC Zwolle was gewoon weg te sterk voor ons. Wij als trainers hadden ons als doel gesteld om elke set minimaal 10 punten te halen. Dat doel is ruimschoots gehaald. B1 heeft laten zien dat ze de laatste weken progressie maken. Het was mooi om te zien hoe de meiden zich lieten zien tegen VC Zwolle, vooral met een sterke serve. De spelverdeelsters wisten onze aanvalsters goed te bereiken, waardoor we mooie aanvallen lieten zien.
Als coaches zijn wij trots op meiden. Het was genieten wat ze als team lieten zien en dat ze met en voor elkaar knokken voor elk punt.
Zaterdag 2 Oktober spelen we onze 1e thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Voorsterslag.