Zaterdag 9 Oktober speelden we een uitwedstrijd in Klazienaveen tegen 2e team van Tjoba. We hadden extra versterking gekregen van Wendy en Anne-Karlijn. Iris heeft door haar enkel blessure donderdag de training weer hervat, en zat ook weer bij de selectie.
We starten met Anke, Sarina, Suzan, Daphne, Judith, Sterre en Ingrid als libero.
We starten voortvarend aan de set met een sterke serve liepen we al snel uit. De pass lag goed waardoor Anke de aanvalsters goed wist te bereiken. We trokken de lijn door en pakte de 1e set met 25-15.
Deze set bleef het team staan, het werd een meer strijd tussen de 2 teams. We lieten goede dingen maar gaven soms ook te gemakkelijk de punten weg. Het bleef gelijk opgaan we hadden moeite om aanvallend constant te blijven spelen. En we kregen niet echt grip op de sterk linkshandige aanvalster van Tjoba. Aan het eind van de set kwam er een dubbele wissel om te proberen dit tedoorbreken. Daniëlle en Wendy kwamen voor Sarina en Anke, dit pakte goed uit en wisten deze set met 25-23 naar ons toe te trekken.
De 3e set starten we met Anne-Karlijn voor Sterre, dit werdt een spannende set. Het ging over en weer het ging punt voor punt. Lange rally’s mooie aanvallen, en goede verdedigende acties. Maxine verving Daphne, we kregen nu ook blokkerend wat meer grip op Tjoba. Passend lieten we nog wel eens een steekje vallen. Tjoba kwam op setpoint bij 24-23, we wisten het toch nog om te draaien en bij de stand 28-27 kwamen wij op setpoint, maar wisten die helaas niet te verzilveren. Tjoba trok met 30-28 alsnog aan het langste eind.
De 4e set starten we weer Anke voor Wendy, we begonnen goed met een sterke serve van Anne-Karlijn lopen we al snel uit naar 8-2. Tjoba kwam toch nog wel terug in deze set maar we lieten ze niet te kort bijkomen. Sarina & Daphne kwamen nog voor Judith & Maxine in het veld. We wisten de voorsprong vast te houden en trokken met 25-21  de winst naar ons toe.
Een mooie 3-1 winst waarin we als team vochten voor en met elkaar. We wisten in vergelijking met de vorige wedstrijden wat meer servedruk, waardoor we het ons zelf makkelijker maakten. Er zitten nog wel wat verbeter punten. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag.
Anne-Karlijn bedankt dat je Dames 2 wou versterken , top gedaan.