Een wedstrijd op de vrijdagavond is niet mijn favoriet. Dames 2 moet er dit seizoen ook aan geloven. We hebben dit jaar nog maar 1 wedstrijd gespeeld en dat was inmiddels alweer 6 weken geleden. De laatste weken hebben we ook weinig compleet kunnen trainen, mede door corona en vakanties. We krijgen nu een druk programma met elke week een wedstrijd en nog een paar doordeweekse wedstrijden.
Vrijdag 11 Maart was dan onze vrijdagavond wedstrijd. We moesten al op tijd vertrekken. De wedstrijd in Zuidlaren tegen Ritola was al om 19.30 uur gepland. In deze wedstrijd waren we helaas niet compleet. We misten Sarina en Judith die op wintersport waren en Suzan door corona. Gelukkig waren Ilona Bekedam, Iris Holsappel, Lotte Nooijen & Cynthia Prins bereid om dames 2 te versterken.
Dat het een zware pot zou worden wisten van te voren. Het verschil was 1 punt in ons voordeel en we hadden ook nog 2 wedstrijden minder gespeeld.
De 1e set startten we met Iris, Daniëlle, Lotte, Daphne, Ilona, Sterre en Ingrid als libero.
We waren aan elkaar gewaagd. Het ging lang gelijk op , maar halverwege de set kregen we wat minder vat op Ritola. We kwamen er aanvallend niet goed door en moesten te veel ballen weggeven. Hierdoor  kon Ritola blijven aanvallen en trok de eerste set aan het langste eind met 25-19.
De 2e set ging het ook lang gelijk op. We wisten nu aanvallend wel tot scoren te komen. De pass lag goed, hierdoor zat er ook meer rust in het spel. Ritola stond sterk te verdedigen en op elke aanval hadden ze bijna wel een antwoord. Anke kwam voor Iris in het veld en we wisten deze set naar ons toe te trekken met 25-19.
De 3e set bleven we in dezelfde opstelling staan. Net zoals in de vorige sets waren de teams weer aan elkaar gewaagd. De pass lag over het algemeen goed. We wisselden mooie aanvallen op verschillende posities af met dure foutjes door niet te scoren met de aanval. Cynthia kwam nog voor Daniëlle in het veld. We knokten voor elke bal maar kwamen toch tekort en verloren met 25-19.
De 4e set startten we op de midpositie met Iris in plaats van Lotte. We startten sterk en namen al snel een 8-2 voorsprong. Het was ons vanavond niet gegund om dit vast te houden. Wat we ook probeerden Ritola had overal bijna een antwoord op. Cynthia kwam nog voor Daphne in het veld. De dames bleven er wel hard voor knokken maar we trokken toch aan de korste eind en verloren met 25-18.
Een 3-1 verlies en kost ons ook de koppositie. We wisten vanavond niet door te drukken. Wat we ook deden, Ritola stond sterk te verdedigen en blokkerend hadden we geen goed antwoord op hun aanval. Ritola heeft dan ook terecht gewonnen.  Ilona, Lotte, Cynthia en Iris bedankt dat jullie dames 2 wilden versterken, jullie hebben een goed niveau laten zien.
De komende weken hebben we een zwaar programma, waarin we moeten laten zien waar we staan.
Donderdag 17 maart spelen we om 20.30 uur een thuiswedstrijd tegen Veracles.