Terwijl Iris H zich nog steeds frustreerde over het verlies vorige week en Iris B haar frustratie uitte over de slechte wedstrijd van de oranje dames tegen Belgiƫ en Sarina zich ergerde over de prijs van een droog broodje kaas, speelde Flash D2 de frustratie van zich af en boekte een heerlijke zege op Dalen D1 3-1.

Flash begon scherp aan de wedstrijd. Passend en verdedigend was het goed op orde. Spelverdeler Eline kon zo de ballen bij haar aanvallers brengen. Hoogvlieger Noa wist hierdoor veel te scoren. Niks aan het handje dus. Ware het niet dat Flash de teugels liet vieren en Dalen liet terugkomen. Flash was net op tijd bij de les om nipt de 1e set binnen te slaan. (27-25).

Met dezelfde poppetjes startten we ook de 2e set. De service druk was genoeg om het Dalen lastig te maken. Ondanks dat had Dalen een paar keer prima antwoord hierop. Maar ook kwamen ze vaak een prima blok van Sterre, Nikki of Lotte tegen. Een goede set werd met 25-19 afgesloten.

In de 3e set ging Flash lekker door waar het gebleven was. Lekker spelen, veel service druk en bovenal plezier maken. Pass lag vaak perfect, Eline kon haar keuzes lekker uitvoeren. Veel afwisseling en een gedreven aanval zorgde voor de nodige punten. Dalen dat over een prima team beschikt bleef lang in het spoor van Flash. Maar tegen het eind van deze set moest Dalen het antwoord schuldig blijven. Flash zette nog even aan. En met een sterk blok van Iris H werd het verschil gemaakt: (25-22). In de 4e set liet Flash het een beetje lopen. Een paar onnodige foutjes slopen erin. Dalen profiteerde hier optimaal van. Flash probeerde nog het tij te keren, maar kwam te laat. Dalen haalde verdiend een punt binnen. (22-25).

Maar een prima overwinning. Gestreden als team. Alle frustraties verdwenen in de prullenbak en werd ingeruild voor een lekkere gerstenat.

Volgende wedstrijd wordt gespeeld op vrijdagavond 7 Oktober 19.30 in Smilde. Dan nemen we het op tegen Fama D1.