Na een geslaagde oefenwedstrijd afgelopen donderdagavond tegen VC Zwolle Dames 2, gingen we vol goede moed richting Groningen. Na een mooie toeristische route door Drenthe kwamen we, met wat vertraging, toch nog aan in Groningen.

 

De eerste set begon Gerry Smit- de Vries met als spelverdeler Myrthe Schuurman, middens Sabine Schuurman en Joanne Kooiker, Passer-lopers Lisa Bollemaat en Judith Boonen en als Libero Ingrid Baas. De set gaat lange tijd gelijk op, maar Lycurgus weet het met een goede serve af te maken. We verliezen 20-25.

 

In set twee komen we meer in ons eigen spel. Het gaat een tijdje gelijk op, maar nu is Flash aan de sterkere hand. Flash is alerter in het achterveld en kunnen zo op een voorsprong komen. Deze geven de dames niet meer uit handen en met een mooie aanval van Mireille Huzen winnen we deze set 25-18.

 

Het begin van de derde set is niet om over naar huis te schrijven. Een sterke serve vanuit Lycurgus zorgt voor een grote achter stand van 0-7. Flash vecht hard om terug te komen in de set. We leveren meer servicedruk en het lukt om de stand gelijk te trekken naar 22-22, helaas loopt Lycurgus hierna toch nog uit en verliest Flash 22-25

 

De vierde set gaat Flash op dezelfde voet door als de derde set, ervoor vechten. Halverwege de set komt Iris Kooiker in de ploeg voor Myrthe Schuurman. Aan het einde van de set lukt het Flash om terug te komen van een achterstand en wordt het nog erg spannend of het Flash lukt een 5e set eruit te slepen. Maar een harde aanval op de buitenkant vanaf Lycurgus laat deze droom in duigen vallen. Flash verliest nipt 23-25.

 

Aankomende week moeten we weer vol aan de bak tijdens de trainingen. Zaterdagmiddag 29 oktober spelen we de bekerpoule thuis in de Spil. Een ieder is van harte uitgenodigd Flash dames 1 daar aan te moedigen.