De heren van Flash winnen op vrijdagavond om 20.00 uur in Emmeloord met 1-3 tegen de nieuwe nummer 2 van de competitie.
De aanloop van de wedstrijd was voor Flash niet ideaal. De selectie was niet compleet en door ziekte werd er op het laatste moment besloten dat er helaas maar 7 spelers naar Emmeloord trokken om de strijd aan te gaan. Eenmaal in Emmeloord was het duidelijk, de selectie is klein dus wordt er nog meer verwacht dat iedereen nog een stapje harder loopt.
Set 1 werd direct duidelijk dat het terecht is dat Vovem’90 op plek 2 in de competitie staat, een ervaren divisie team met enkele talenten. Ondanks dat zij direct een goed niveau wilden halen, was Flash ze vanaf punt 1 de baas. Gedurende de set liep Vovem’90 achter Flash aan en werd de eerste set direct gewonnen door Flash met 22-25.
Set 2 was het precies tegenovergesteld. Vovem’90 kwam middels 1 servesserie op voorsprong en Flash kon hier niet overheen komen, dit betekende set verlies en een setstand van 25-20. Set 3 werd middels goeie servesdruk aan de kant van Flash direct duidelijk dat de punten naar Nieuwleusen gingen. Ondanks enkele positiewisselingen bij Vovem’90 konden zij het niet aan het draaien krijgen om Flash te verslaan in zowel de 3e als 4e set (19-25, 20-25).
Door deze 1-3 overwinning van Flash is er weer een directe concurrent verslagen en wordt de voorsprong nog groter dan dat deze al was.
Op zaterdag 19 november speelt Flash weer thuis in De Spil. De tegenstander is HeVoC’89 heren 1, uit Heerenveen. HeVoC’89 is de huidige nummer 11 van de competitie. De wedstrijd begint om 17.00 uur in De Spil.