De laatste wedstrijd van 2022. De dames van Flash dames 1 waren er op gebrand deze wedstrijd goed af te sluiten. Vooral na de onnodige nederlaag van vorige week. Na een week met goede training was het vertrouwen weer terug en waren ze klaar voor de wedstrijd tegen de dames uit Dwingelo.

De wedstrijd werd gestart met de volgende opstelling: Myrthe Schuurman op de spelverdeling, Marit van de Woude op de diagonaal, Dorien Wobben en Lisa Bollemaat op de passer loper, Manon van Blanken en Joanne Kooiker op de midden en Ingrid Baas op de libero positie. Beide teams gingen in de eerste set gelijk op. De dames van DOK stonden aan het einde van de set zelfs wat voor, maar de meiden van Flash deden er met de aanval een stapje bovenop waardoor de eerst set uiteindelijk werd gewonnen door Flash met 25-23. Dit gaf weer vertrouwen.

De volgende set werd er gestart met dezelfde opstelling. De tweede set werd vanaf het begin scherp gestart. De dames van Flash zetten veel druk met de aanval en er werd veel verdedigd. Zo kwam DOK weinig aan spelen toe. Er werd nog een dubbele wissel uitgevoerd  met Iris Kooiker en Judith Bonen, deze pakte goed uit. De gehele tweede set had Flash de overhand en er werd ook gewonnen met 25-14.

De dames zaten er goed in, er werd veelzijdig aangevallen, ook door de middens. De dames vervolgden de tweede set met harde aanvallen en verdedigend zaten ze er ook goed bij. Joanne Kooiker werd gewisseld voor Sabine Schuurman die nog mooie puntjes binnen wist te slaan. Ook deze set wordt overtuigend gewonnen met 25-16.

De dames waren opgelucht, de wedstrijd was al gewonnen maar de laatste punt moet ook in Nieuwleusen blijven natuurlijk. De laatste set ging moeizamer. DOK kreeg meer grip op de aanval van Flash waardoor de dames van DOK zelf meer aan aanval toe kwamen. De laatste set werd nog spannend, beide ploegen vochten voor elk punt. Er werd nog een dubbele wissel uitgevoerd waardoor Iris Kooiker en Judith Bonen er weer in kwamen. De slotfase was erg spannend maar werd uiteindelijk toch nog aan het laatste touwtje getrokken door Flash met 26-24. De dames van Flash waren tevreden met het spel en kunnen zo 2022 goed afsluiten door alle punten in Nieuwleusen te houden.