Afgelopen zaterdag was het zover. Flash Nieuwleusen heren 1 mocht om 19.00 uur aantreden in Harlingen. Voorafgaande aan de wedstrijd stond er eerst een reis van een uur op het programma die, ondanks een half uur te laat vertrekken goed verliep.

Eenmaal aangekomen kon men de zoute zee lucht al ruiken. Daarover later meer.

De vorige ontmoeting tussen de teams eindigde na een ongelofelijke spannende wedstrijd in een nipte 3-2 overwinning voor Flash. Harlingen was dus gebrand om punten in eigen huis te houden. Echter werd het in de realiteit een haast onmogelijke opgave voor de Friezen.

Flash begon de eerste set met serveren, hierdoor werd het al snel duidelijk dat Flash de overhand zou hebben. Na een goede service serie van Jaël stond Flash al met 0-6 voor. Dit beeld werd de hele set doorgetrokken en naast 4 service fouten de gehele set scoorde de Harlingens er slechts 4 bij, waaronder een ace, een doortikbal en 2 overige punten.

Set 2 begon wat onwennig voor de heren en de set ging vrijwel gelijk op, maar de heren raakten niet in paniek. Dit werd duidelijk toen het eenmaal 19-22 stond en de heren de rust en het vertrouwen terugvonden en zo de set met 23-25 wisten te winnen.

Na deze set waren de heren gebrand om de overwinning binnen te halen en trokken die gretigheid door in set 3. Vanaf set 3 werd het een ware afdroging waarbij Flash de heren van Harlingen alle hoeken van het veld lieten zien. Deze set werd daarom ook overtuigend gewonnen met 13-25.

Set 4 was de overwinning dus al binnen, maar om druk te leggen bij de rest van de competitie was het nodig om 5 punten te pakken. Met die gedachten begon de 4e set. Ook deze set werd een ware volleybal show, waarbij de heren de klepel nog 1x op de vloer trapte. Dit was terug te zien in het wanhopig wisselen van de coach van Harlingen en een bal op de 3 meterlijn op een 0 blok van Jesse. Ook deze set sloten de heren af met een strakke 13-25.

De wedstrijd werd dus gewonnen, wat betekende dat de heren de Waddenzee in zouden gaan. Uiteraard offerde een aantal jongens zich op om het te filmen. Thuis was er al even opgezocht wanneer het eb zou zijn en helaas troffen ze het niet gunstig. Toen de overgebleven mannen het strand hadden bereikt moest er nog zo’n paar 100 honderd meter gelopen worden om er vervolgens achter te komen dat de zee veel te ver was. Hierom is de beslissing gemaakt om in de eerste de beste plas te gaan liggen en zo snel mogelijk terug te gaan naar de warme douche.

Komende week staan er wederom twee wedstrijden op het programma. Op donderdag komt het internationale Kroton naar Nieuwleusen voor de kwart finale van de beker. Hier is publiek uiteraard zeer welkom.

Zaterdag mogen de mannen de wei in tegen Vovem ’90. Dit zal een leuke publiekswedstrijd worden. Hopelijk zien we u beide dagen verschijnen!