Op zaterdag 18 februari mocht Flash Nieuwleusen dames 1 het opnemen tegen de koploper van de competitie BBQ Time Tjoba dames 1. Coach Gerry Smit-de Vries en assistent coach René Wirtz begonnen met de volgende opstelling: Dorien Wobben en Michelle van Leussen op de passer loper, Marit van der Woude op de diagonaal, Myrthe Schuurman als spelverdeler, Joanne Kooiker en Sabine Schuurman op de midden en als libero Ingrid Baas. Tjoba kwam goed uit de startblokken en Nieuwleusen keek tegen een achterstand van 0-4 aan toen de eerste time-out aangevraagd werd. Door een goede serviceserie van Marit kwam Nieuwleusen meer in het spel en vroeg de coach van Tjoba een time-out aan bij een stand van 14-13. Passend kreeg Flash het lastig en Lisa Bollemaat werd in het veld gebracht. Langzaam kwam Nieuwleusen dichterbij, maar helaas verloren zij de eerste set met 21-25.

De tweede set begon Flash met het zestal wat is geëindigd in de eerste set. Aan het begin van de set ging het lang gelijk op. Er werden rally’s gespeeld, maar toch was er een nipte achterstand voor de dames van Flash. Bij een stand van 6-8 werd er een time-out aangevraagd. Tjoba bleef goede servicedruk bieden en daarnaast scoorden zij mooie aanvallende punten waardoor zij verder uitliepen. Bij een achterstand van 14-19 kwam er opnieuw een time-out aan de kant van Nieuwleusen. De coaches probeerden nog een slimme wissel uit te voeren door Iris Kooiker en Mireille Huzen in het veld te brengen. Helaas mocht dit niet baten en werd de set verloren met 17-25.

Om een vijfde set, en dus de winst in eigen huis te houden, moesten de Nieuwleusenaren deze set winnen. Er werd wat geschoven tussen de diagonalen en passer lopers om voor verwarring te zorgen bij de tegenstander. Bij een nipte achterstand van 8-9 kwam Michelle in het veld voor Dorien. Langzaamaan begon Tjoba weer wat uit te lopen, waardoor er een time-out aangevraagd werd bij een stand van 13-16. Opnieuw kwam er een dubbele wissel en kwam Marit in het veld voor Iris, en Myrthe voor Mireille. Nieuwleusen kreeg onvoldoende grip op Tjoba en verloor de set met 16-25.

Flash dames 1 was gebrand om in ieder geval het laatste puntje in Nieuwleusen te houden. Flash ging fanatiek spelen en er werden mooie en slimme punten gescoord. Ook serverend konden de dames meer druk zetten, waardoor zij uitliepen naar een stand van 10-7. Tjoba vroeg hierom een time-out aan. Echter bleef Nieuwleusen druk zetten en liepen zij verder uit naar een stand van 14-8. Bij deze set kwam er een publiekswissel. Manon van Blanken verving Sabine Schuurman. Ook Judith Boonen kwam in het veld voor Lisa. Judith scoorde aanvallend mooie ballen. Nieuwleusen trok hierdoor ook de winst naar zich toe en won deze met 25-20.

Het laatste puntje blijft in Nieuwleusen. Dit wordt door de dames gevierd bij de carnavalsfeestjes. Publiek bedankt voor het aanmoedigen!

Flash Nieuwleusen dames 1 heeft nu twee weken geen wedstrijd. Op zaterdag 11 maart moeten de dames al vroeg vertrekken uit Nieuwleusen. Ze zullen het dan om 11.00 uur opnemen tegen Sudosa-Desto dames 4. Zij staan op dit moment op een elfde plek op de ranglijst.