Op zaterdag 11 maart stond er een vroege uitwedstrijd op de planning voor Flash Nieuwleusen Dames 1. Zij speelden om 11:00 uur tegen de dames van Sudosa-Desto Dames 4 in de Olympushal in Assen. Trainer/coach Gerry Smit-de Vries en assistent trainer/coach René Wirtz begonnen de eerste set met Iris Kooiker als spelverdeler, Lisa Bollemaat en Michelle van Leussen als passer-lopers, Dorien Wobben als diagonaal, Joanne Kooiker en Manon van Blanken als middenspeelsters en Ingrid Baas als libero. In de eerste set begonnen de dames van Flash Nieuwleusen sterk. Tactisch weggelegde balletjes werden van de grond gehaald. Iris Kooiker begon met een sterke service waar de dames van Sudosa moeite mee hadden en er werden een paar mooie punten gescoord door Michelle van Leussen en Dorien Wobben. Lisa Bollemaat en Ingrid Baas stonden sterk te verdedigen in het achterveld. De service van Manon van Blanken kon Assen niet goed onder controle krijgen en Joanne Kooiker stond met haar blokkering als een huis. Al snel liepen de dames van Flash uit en resulteerde dit in een winst van 25-14. 

Aan het begin van de tweede set hadden de dames van Flash het wat moeilijker. De pass lag niet helemaal lekker en aanvallend werd het niet afgemaakt. Assen kwam wat beter in haar spel waardoor het scorebord een 6-1 achterstand aangaf toen de eerste time-out werd aangevraagd door Flash. Na deze time-out ging het langzaam weer de goede kant op bij Flash, maar er moest harder geknokt worden voor de punten. Door wederom een mooie serve serie van Manon van Blanken kwam Flash weer wat meer in de wedstrijd. Toen kwam daar de dubbele wissel. Myrthe Schuurman werd ingebracht als spelverdeler en Marit van der Woude kwam op de diagonaal. De dames van Flash vochten voor elke bal. Alles werd van de vloer gehaald en er volgden een aantal mooie aanvallen van Lisa Bollemaat en Joanne Kooiker. De serve van Myrthe Schuurman maakte het af: 25-21 winst.

In het begin van de derde set ging het aardig gelijk op. Marit van der Woude had een aantal mooie aanvallen, Ingrid Baas had een sterke verdediging en Joanne Kooiker zette een stevig blok neer. Toch zaten de dames van Assen ook goed in hun spel en werden er wel wat meer foutjes gemaakt aan de kant van Nieuwleusen. Flash ging slimmer spelen, legde de ballen wat vaker tactisch weg waar Assen wat meer moeite mee had en met af en toe een scorende harde aanval van Marit van der Woude werd het vertrouwen aan de kant van Flash weer wat groter. Er volgde wederom een dubbele wissel en Iris Kooiker en Dorien Wobben kwamen weer terug in het veld. Het werd steeds spannender: Assen scoorde een aantal punten achter elkaar maar door een afwisselende spelverdeling door Iris Kooiker, harde en tactische ballen van Michelle van Leussen en erg sterke verdediging van Lisa Bollemaat en Dorien Wobben werd de set langzaam weer naar de kant van Flash getrokken. Het werd een ware nek-aan-nek race die resulteerde in een winst van 25-23 voor de dames van Flash. 

De vierde set begon een beetje stroef. Er werden wel punten gemaakt aan de kant van Flash maar er werden ook wat meer foutjes gemaakt. Het ging erg gelijk op met Assen. Myrthe Schuurman wisselde de spelverdeling wel veel af, maar het lukte Flash niet goed om de ballen af te maken. Judith Boonen en Mireille Huzen werden ingebracht als passer-lopers waarna er een sterke serve serie van Mireille Huzen volgde die de dames van Flash echt even nodig hadden. Toch had Flash steeds meer moeite met de blokkering en aanval van Assen en werden er niet echt punten gemaakt. Michelle van Leussen kwam nog weer terug in het veld en het werd nog even spannend. De dames van Flash hadden te maken met een achterstand van 24-19 maar wisten toch nog tot de 22 punten te komen. Helaas was dit niet genoeg en won Sudosa-Desto de laatste set met 25-22.